Ősi idegen lényt talált a KGB 1961-ben

2016. január 21., csütörtök




Több titkos KGB akta is kiszivárgott az évek során, néhány azonban felborzolta a kedélyeket. Az egyik különösen érdekes, mivel állítólag egy űrlényt találtak Egyiptomban.

A KGB a többi titkosszolgálathoz hasonlóan mindig egy megfoghatatlan, misztikus szervezet volt. Rengeteg összeesküvés-elmélet szerint részt vettek merényletekben (Kennedy gyilkosság, vatikáni hatalmi harcok), de közük volt hihetetlen felfedezésekhez is.

Ezúttal is erről van szó, ugyanis az USA által kiszivárogtatott titkos KGB aktákban egy érdekes dokumentumra bukkanhatunk.

Egy szakértői csoport megvizsgálta a felvételt és az írásos feljegyzéseket, és úgy tűnik, hiteles felfedezésről lehet szó. Gyanúsan nagy a titkolózás a felvételek körül, ráadásul az eredeti példányt lehetetlenség megvizsgálni, így csupán a civilek által rögzített, egyszer leadott anyagból táplálkozhatunk. 

De vajon mi az igazság? Egy ügyesen megszerkesztett hoax-szal állunk szemben, vagy egy véletlenül kiszivárgott titkot próbálnak elbagatellizálni? Lássuk a tényeket!

Az Isis projekt

A KGB tudomást szerzett egy állítólagos új, idegen múmia létezéséről, ezért expedíciót szervezett Egyiptomba, aminek az Isis projekt nevet adta. Feladatuk a holttest felkutatása és feltárása volt. Az erről készült felvételek óriási döbbenetet okoztak, mikor az amerikai Sci-Fi hálózat bemutatta ezeket.

kgb-projekt-isis

A teljes dokumentumfilm fellelhető a YouTube-on, így bárki hozzáférhet, akit érdekel a téma. A felvételen több tudós és kutató is látható, többek közt V. Ivanovics neurológus, aki elárulja, hogy a KGB akták feltárásakor egy igen érdekes dokumentumba futott.

Az Isis projekt valójában nem egy ősi múmia feltárásáról szólt, sokkal inkább egy vadonatúj tömegpusztító fegyver megtalálásáról.

A feljegyzések szerint ugyanis a szovjetek úgy sejtették, az ősi Egyiptom olyan fejlett technológiát birtokolt, hogy azt katonai célokra felhasználva szuperhatalommá tette volna a Szovjetuniót. Mindennek célja tehát a megtévesztés volt, az ügyes ürüggyel pedig a KGB észrevétlenül tevékenykedhetett az ősi síroknál.

Különös nyomok a kutatás kapcsán

Míg Ivanovics nem tárta fel a mindent eldöntő feljegyzést, azelőtt is több konspiráció született a szovjetek céljával kapcsolatban. A csapat összetétele egy sírfeltáráshoz elég furcsa volt. Az egyiptológusok és csillagászok mellett számtalan katonai szakértő volt, valamint fegyveres kísérő is.

piramisok

Fegyverszakértők és radioaktivitást kutató tudósok is jelen voltak az ásatásnál, ami első hallásra elég különösnek tűnhet. Persze, ügyes kifogásokkal elkendőzték valódi szándékukat a kíváncsiskodók előtt, így megkezdődhetett a kutatás. Az expedíció nagyon veszélyesnek bizonyult, mivel a sírt eredetileg két beduin férfi tárta fel Gízában.

Ahogyan az már több sírkamra feltárásánál is előfordult, olyan mérgek szabadultak fel a helyiségben, hogy a felfedezők súlyosan megbetegedtek, majd meghaltak.

Mivel az egyiptomi és az orosz hírszerzés szorosan összefonódott a politikai helyzet miatt, a KGB rögtön tudomást szerzett az érdekes leletekről. A két férfi egy ismeretlen alakról beszéltek, akit valamilyen ide látogató istenségnek szólítottak.

isis-projekt

Eleinte azt hitték, egy egyiptomi isten képe zaklatta fel ennyire a férfiakat, ám az igazság merőben más volt, mint amit elképzeltek. Az Isis projekt a legfontosabb futó üggyé vált a KGB és az egyiptomi titkosszolgálat körében. Az akta a szigorúan titkos minősítést kapta, hiszen attól tartottak, amint megjelenne a CIA, tudomást szereznének az eredeti tervről.

A feltárás és a hátborzongató lelet

A beduinok leírása alapján a szovjeteknek sikerült megtalálniuk a sírt, ami óriási meglepetést tartogatott a kutatócsoportnak. Megmagyarázhatatlan jelenségek sora esett meg a kutatókkal, akik nem találtak semmilyen racionális magyarázatot a történtekre. Egyes feljegyzések szerint a falakból olyan taszító erő áradt, hogy lehetetlenség volt megérinteni, vagy hozzáérni.

A tudósok nem értették, honnan a hatalmas erő, mivel a sírkamra évezredek óta érintetlen volt. Nem ez volt az egyetlen különös dolog, amit találtak.

Egy kőszarkofág hevert a kamra közepén, aminek oldalán különös jóslatot olvashattak a szakértők. A beduinok által említett ide látogató istenről szólt, ami említést tesz a fajához hasonlatos lények eljöveteléről is.

A szárnyas lények a prófécia szerint már jártak itt a földön, és segítettek létrehozni egy kultúrát, majd hosszú idő után újból vissza fognak térni a Földre. Ennél a pontnál érdemes egy kicsit kitérni az egyiptomi istenekre. A hieroglifák arról tanúskodnak, hogy minden isten a csillagok közül szállt alá, ráadásul a holtából feltámadt Ozirisz például egy különös hajón tért vissza, hogy tudást és bölcsességet biztosítson az egyiptomi nép számára.

idegen-mumia

A tudósoknak rögtön eszükbe jutottak a leírások, így nagy izgalommal tárták fel a kőszarkofágot. Legnagyobb megdöbbenésükre nem embert találtak a sírban. Egy több mint 2 méter magas, vélhetően szürke bőrű, mumifikálódott testet emeltek ki a nyughelyéről. A felszabaduló mérgektől többen is meghaltak a kutatócsoportból, ám az ügy még ezután sem tudódott ki.

Különös külleme és a kamrában található többi rejtélyes kegytárgy miatt részletes vizsgálat indult. A kutatók azt feltételezték, nem evilági lénnyel van dolguk. Különösnek találták, hogy a testről nem lehetett megállapítani, hogy halott lenne, ezért szénizotópos vizsgálattal igyekeztek megmondani a korát.

Mint kiderült, a lelet több mint 10 000 éves volt. DNS vizsgálatokat is végeztek a tudósok, ám a lény DNS struktúrája nem volt ismeretes az orvosok számára, ezért úgy vélték, kizárt, hogy földi lény feküdt a szarkofágban.

A különös fejformája sem volt jellemző az ókori egyiptomiakra, ahogyan a testfelépítése és a magassága sem.

Felvételek az ásatásról és az eltitkolt tények

A videó több képkockáján is látni a feltárás megörökített pillanatait, többek között azt is, amikor leemelik a szarkofág tetejét. A katonák belélegzik a mérges gázokat, így érthető, mi okozta a sok halálesetet.

Miután felfedezték a mérgeket, a kutatók már speciális, gázmaszkkal ellátott védőruhában tárták fel a sírkamra többi részét.

Érdekes tény még, hogy állítólag többen is jelezték, hogy felismerik valamely rokonukat a felvételeken. Persze, csupán kevesen tudták bizonyítani, hogy valóban közük lett volna valamilyen rokoni szál kapcsán a kutatókhoz. Különös „véletlen”, hogy a KGB feljegyzései sosem kerültek nyilvánosságra, a legtöbb szemtanú pedig vagy eltűnt, vagy meghalt. Információ tehát nem igazán szivárgott ki az esetről.

titkos-kgb-aktak-idegenek-egyiptomban

A lelkes teóriagyártók úgy vélik, a KGB rábukkant egy forradalmi felfedezésre, és sikerült az idegen civilizáció által új ismereteket nyerniük, Oroszország pedig a mai napig birtokában van egy szupertechnológiának. Ez valójában nem túl hihető feltételezés, az viszont már érdekesebb, hogy az ásatás nyomait teljes mértékben eltüntették. Vajon azért, mert soha nem is jártak ott, és nem is létezik a lény sírkamrája, vagy még mindig tartanak a CIA-tól, és ebbéli félelmükben vágtak el maguk után minden szálat a KGB-sek?

Sajnos a mai napig nem derült fény arra, mennyire hitelesek a felvételek, illetve pontosan mit is rejtett a szarkofág. Csupán találgatásokba lehet bocsátkozni, ahogyan magával az egyiptomi kultúrával kapcsolatban is. A korához képest túlfejlett társadalom mindig is izgatta az idegen kultúrák hívőinek fantáziáját, így nem csoda, hogy hatalmas szenzáció kerekedett abból, mikor a KGB is a képbe került.

rejtély ufó ufók idegen idegenek ősi idegenek titkos katonai projektek titkos akták kgb


Megtekintések száma: 77983





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet