Ősi idegenek - A Szíriusz csillag istenei - dokumentumfilm

2019. október 28., hétfő
A világ minden táján megtalálható kultúrák különböző isteneinek hasonló hangzású nevei voltak, ami azt jelzi, hogy ezek az istenek idegenek voltak, ráadásul egy és ugyanazon idegenek, akik ezeket az emberi közösségeket meglátogatták.

Marcel Griaule francia antropológus Maliban végzett kutatást a dogon törzs körében az 1930-as években.

Sokat megtudott a dogon vallásról, amely szerint egy Nommo nevű isten érkezett az égből, aki kétéltű lény volt, és napjait a dogonok tanításával, míg éjszakáit a vízben töltötte.

A dogon papok azt mondták Griaule-nak, hogy Nommo egy olyan bolygóról származott, amely a Szíriusz csillag körül kering, de nem a fényes, az éjszakai égbolton jól látható Szíriusz A, hanem a Szíriusz A törpe társcsillaga, a Szíriusz B rendszeréből.

A Szíriusz A gyakran jelenik meg az ókori társadalmak mitológiájában, mert az égbolt egyik legfényesebb csillaga, ám ez az első modern társadalom előtti közösség, amely megemlíti a Szíriusz B-t. Ez az utóbbi csillag szabad szemmel nem látható, és létezését kevesebb, mint egy évszázaddal korábban igazolták a csillagászok.

Griaule arról számolt be, hogy a dogonok leírták neki a csillagrendszer specifikációit, amelyekről nem tudhattak.

Az ősi idegen teoretikusok szerint ez a vitathatatlan bizonyítéka annak, hogy a dogonokat földönkívüliek látogatták meg.

Sierra Leonéban egy olyan törzsi hit maradt fenn, amely egy Nomoli nevű kétéltű istenről szól, aki hasonló tulajdonságokkal rendelkezett, mint a dogonok Nommoja.

Az afrikai országban 45 méteres mélységből 17 ezer évesnek tartott, furcsa lényeket ábrázoló szobrok kerültek elő, amelyek szintén kétéltű vonásokkal rendelkeznek.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: ÚjVilágtudat

ősi idegenek


Megtekintések száma: 84805

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet