Ősi idegenekre utalhat egy 6000 éves ábrázolás: a történelmet is átírhatja...

2023. szeptember 4., hétfő




Egy himalájai kőkarcolat rejtheti az emberiség eredetének talán egyik legvégső információit.

Egy 6000 éves ábra található ugyanis a kövön, mely az egész történelemre hatással lehet. Ha ugyanis beigazolódik, hogy az, ami rajta van, valódi, és ténylegesen úgy értelmezhető, akkor minden megváltozik...

A gyanú szerint ugyanis egy szupernóva valaha felfedezett legrégebbi ábrázolása lehet...

A rajzon látható két égi objektum azonban felkeltette indiai csillagászok érdeklődését.

Az Indian Journal of History of Science című tudományos szaklapban megjelent tanulmányukban a kutatók kifejtették elméletüket, amely szerint a Himalája kasmíri térségében talált kőkarcolat egy szupernóva, vagyis egy haldokló csillag utolsó robbanásának ábrázolása.

A régészek csaknem fél évszázada találták a kőbe vésett rajzolatot a Kasmírban lévő Burzahama lelőhelyen, ahol időszámítás előtt 4300 körülre tehető a legrégebbi település léte.

A rajzolaton két vadász, egy bika és az égen két sugárzó korong látható. Utóbbiakról korábban azt feltételezték, hogy két napról van szó.

Sokan azonnal felkapták erre a fejüket, és megindultak a különféle teóriáka azzal kapcsolatban, hogy vajon a karcolat egykori készítői honnan láthattak egy ilyen csillagászati folyamatot, sok-sok ezer évvel ezelőtt.

Egyesek szerint a 6000 éves ábra egyértelmű bizonyítéka lehet az ősi idegenek jelenlétére a múltban.

Ilyen pontos és részletes, logikailag pontos ábrázolást ugyanis nem készíthettek volna egy fejlett technológia nélkül, amivel megfigyelhették ezt a jelenséget.

A szkeptikusok szerint azonban az egész azért vált megfigyelhetővé a Földről is, mert az ilyen haldokló csillagok évezredeken át jelen lehetnek fényességgel az égbolton, így az ősi népeknek lehetett kellő ideje megfigyelni az egészet.

A paleoasztronautika hívei szerint azonban ha ez így lett volna, sok más nép kultúrájába és egyes alkotásaiba is beépült volna ez az égi esemény és annak "lenyomata", ez azonban mégsem fedezhető fel a világ más tájain, más hasonló korú régészeti leletekben.

Bármi is a válasz, a karcolat keletkezésének körülményei, és maga a technológia, amivel megfigyelhették, egyelőre megválaszolhatatlan…

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek összeesküvés ősi idegenek


Megtekintések száma: 83571





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet