Ősi mesterséges struktúrát fedeztek fel egy maja piramisban

2023. augusztus 15., kedd




Az ősi építmény eddig ismeretlen részeit tárhatja fel a piramisnak, és egy titokzatos múltról mesél, melynek az idegenekhez is köze lehet.

Egy 10 méteres, ősi építményt fedeztek fel Kukulkán, a tollas kígyóisten egyik piramistemplomában. A struktúra biztosan nem a természet műve, és magán viseli az intelligens tervezés nyilvánvaló jeleit.

Chicén Itzában találtak rá a különös dologra, amikor újabb vizsgálatokat, régészeti kutatásokat végeztek a piramistemplom belsejében.

Váratlan felfedezés

A régészek eleinte nem voltak benne biztosak, hogy mit találtak, de az eredmények újravizsgálásával hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egy mesterséges struktúrának a maradványait találták meg.

Feltehetően a régészek találgatásai szerint egy rámpa vagy lépcső, egy oltár és egy fal vagy oszlop alkotja azt a szintén piramis alakú valamit, amire ráleltek.

A struktúrát a a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetem szakértői is megvizsgálták, és próbálják megfejteni, hogy mi célt szolgálhatott annak idején. Az építményrészeket, amelyek az i.sz. 550-800 közötti időkből származnak, elektromos tomográf segítségével fedezték fel.

Annyit tudni már a piramis történelméről, hogy eredetileg szakaszosan építették fel, azaz nem egyben az egészet. Ez talán magyarázatot adhat arra, hogy mit keres is milyen célja lehet a „belső piramisnak”.

Az utókornak fennmaradó rész 1050 és 1300 között. Az 1930-as években felfedezett alsóbb építmény a 800 és 1000 közötti időszakból származik. Akkoriban a Yucatán-félszigeten élő maják keveredtek más közép-amerikai kultúrákkal.

A legalsó rész, melynek egy része maga a struktúra lehet, amit felfedeztek, csak a maja tiszta korszakban épülhetett hozzá. Erről a korszakról viszont alig van információja a régészeknek, így sokminden nem tisztázott.

Rejtély, miért építették egymásba a piramisokat

”Olyan, mint az egymásba illeszthető orosz baba. A nagy piramis alatt van egy másik, és az alatt egy harmadik” – mondta René Chávez projektkoordinátor a felfedést ismertető sajtóértekezleten.

A piramisokat különféle okok miatt építették egymásba, például szerkezetének állagromlása, esetleg a társadalomban új vezető megjelenése miatt.

A régészek tavaly fedezték fel, hogy a Kukulkán piramistemplomot földalatti folyózug fölé építették, amit sziklaréteg fed. Sok különféle magyarázat született már ezen piramisok céljára, azonban biztosat senki sem tud.

Egy ősi szóbeszéd még olyanról is említést tesz, hogy így akarták bezárni az égi istenek szellemét. Ez valami olyasmit is jelenthet mai olvasatban, hogy idegenek testét rejthetik ezek a szent helyek.

Éppen ezért sokan, akik hisznek az ősi idegenek elméletében, biztosak abban, hogy a maja piramisok rengeteg titkos kódot tartalmaznak arra vonatkozóan, hogy az ősi idegenek milyen kapcsolatot ápoltak velük.

A maják soha nem voltak kifejezetten fejlett technikai szinten álló nép, de kultúrájuk és a vallási kultúra sokkalta magasabb volt, mint szinte bárhol a bolygón. Állítólag kapcsolatban voltak az ég isteneivel, és gyakran láttak más népek különös fényeket a piramisaik felett.

Ezek csak teóriák, de sokan úgy vélik, hogy van bennük valami, és egyre több régész áll át a „másik oldalra”, akik szerint az emberiségnek létezik egy eltitkolt történelme.

rejtély rejtélyek ősi idegenek történelem ősi tudás maják régészet piramisok


Megtekintések száma: 199808





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet