Ősi piramisra bukkantak Lengyelországban?

2016. március 22., kedd
A talaj átvilágítása során mélyen a talajba temetett őri piramis nyomaira bukkantak. A komplexum még az egyiptomi piramisoknál is régebbi lehet.

Egy megalitikus komplexumra bukkantak Lengyelországban egy rutin átvilágítás során. Ősi kőből készült struktúrák jeleit vélték fölfedezni a földfelszín alatt, melyet valószínűleg egy 5000 évvel ezelőtt ott élő civilizáció alkotott.

A kövek háromszög alakúak, és körülöttük több elszórt apróbb darabka helyezkedik el kör alakban. Úgy nézhetnek ki, mint az egyiptomi piramisok.

Nagy a valószínűsége, hogy sokkal régebbi eredettel rendelkezik, mint az egyiptomi piramisok, vagyis tulajdonképpen ez a kő komplexum tekinthető az ottani piramisok ősének.

Úgy gondolják, hogy a régen itt élő törzsek vénjeinek nyughelye lehetett, egy olyan szent hely, melyet tisztelt az itt élő civilizáció. Ezek az ősi sírok lehetnek egyrészt a legrégebbi hasonló sírok, másrészt a legnagyobbak, és legjobban fennmaradtak is egész Európában.

A jelenlegi adatokból az derült ki, hogy 18 sírt találtak a föld alatt. 3 dimenziós modellt fognak alkotni a földben heverő piramisról, hogy még pontosabb képet kapjanak róla.


Megtekintések száma: 4646

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet