Ősi, több ezer éves elveszett várost tárt fel a homokvihar

2017. április 19., szerda




Az eset Iránban történt.

Mióta létezik az emberiség, és képesek vagyunk komplett társadalmakat kialakítani, azóta érdekel minket a múltunk, és az, hogy élhettek-e előttünk más civilizációk a Földön.

A rég letűnt, ősi népek rengeteg nyomot hagytak hátra maguk után, de voltak olyan fejlettebb civilizációk is, melyek annyira régen éltek a bolygón, hogy már alig maradt fenn valami kézzelfogható emlék róluk.

Ezért profi régészek és szakemberek vannak folyamatosan a különféle ősi időkből származó leletek nyomában

Nemrégiben egy hatalmas homokvihar tombolt Iránban. Ez a homokvihar amikor elállt, vártalanul egy hatalmas, ősi város képe rajzolódott ki a homokos területen.

Ilyen, vagy ehhez hasonló esemény időnként megtörténik: annak idején a japán cunami rengeteg olyan leletet fordított ki a földből, és hozott felszínre, amik több ezer éve hevertek rejtetten a világ elől.

Először néhány helyi találta meg a város romjait, majd értesítették a hatóságiakt, akik néhány szakemberrel a helyszínre vonultak, és megvizsgálták a várost, és a romokat.

Ekkor derült ki az előzetes kormeghatározásból, hogy az ősi város a kora-középkorból származhat, azaz valamikor 661 é1 1508 között épülhetett, de a további vizsgálatok során ezt majd pontosítani fogják.

Ez a város egyértelműen egy korábban elveszett város volt, melyet idővel betemetett a homok, és a modern kor civilizációi már nem is tudtak a létezéséről.

Vannak olyan vélemények is, akik szerint az elveszett város még ennél is régebbi, akár több ezer éves is lehet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség történelem


Megtekintések száma: 310672





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet