Ősi városok romjai rajzolódnak ki az Antarktisz jege alatt?

2023. április 28., péntek




Egyes struktúrák akkorák, mint az Eiffel-torony. Mi rejtőzhet a mélyben?

Kutatók újra különféle letapogatásos eljárásokkal vizsgálták meg, hogy mi lehet az Antarktisz jege alatt.

Az ugyanis tudvalévő, hogy hegy hatalmas ősi kontinens rejtőzik a mélyben. Az Antarktisz ugyanis eredetileg, sok ezer évvel ezelőtt nem volt jeges. Egy alapvetően hideg, tundra éghajlatú száraz terület volt, ahol rengeteg növény és állat élt.

Azt azonban nem tudni, hogy létezett-e valaha olyan civilizáció, vagy népcsoport, melynek az Antarktisz adott otthont, de egyes kutatók szerint nincs kizárva ennek a lehetősége sem.

Annál is inkább, mert különféle érdekes struktúrákat fedeztek fel az elmúlt években a jeges világban.

A letapogatások során számtalan olyan nagyobb méretű, szilárd testet mutattak ki, melyek akár épületek, vagy valamiféle romok csoportja is lehet.

Ez pedig egyértelműen felvetette újabban annak a lehetőségét, hogy van valami a mélyben. Míg a nyitottabb Antarktisz-kutatók azt mondják, hogy ezek akár egy ősi, elveszett civilizáció romvárosainak maradványai, addig a higgadtabb gondolkodók szerint a kontinens széttöredezett darabjai, vagy pedig hatalmas kőtömbök.

Elméletben az sincs kizárva, hogy egy gigantikus Stonehenge rejtőzhet az Antarktisz alatt.

Egynémelyik szilárd test ugyanis eléri az Eiffel-torony nagyságát és magasságát is.

Ezek az anomáliák egyértelműen láthatóak a képeken, melyeket közzétettek. Egyes struktúrák igen masszívak.

Vajon tényleg elveszett városok lehetnek a jég alatt?

Ezt a teóriát már régóta felvetették, és több ízben előkerült ár az Antarktisz kapcsán.

Sok kutató gondolja ugyanis úgy, hogy az Antarktiszt egykoron kolonizálhatták, és itt tovább fejlődhetett és élhetett egy kultúra, a világ többi kultúrájától elszeparálva. Talán ez lehetett az egytelen emberi - vagy talán nem is emberi - kultúra, mely ilyen szinten el volt különítve a világtól.

Az olvadó jég alól egyre több mesterségesnek ható struktúra kezd kilátszani. Ilyenek azok a hatalmas hegyek, melyek némelyike kísértetiesen emlékeztet a piramisokra.

Sokak szerint ezek valójában tényleg piramisok, vagy pedig piramis kezdemények. A jégben több száz méter mélyen pedig eszközök, kőszerszámok maradványaira is rábukkantak már.

Mindezek ellenére egyes kutatók szerint ezek a struktúrák inkább valamiféle olvadék jégből összefolyó, majd újra megszilárduló ásványi anyagokat tartalmazó tömörülések.

Ahhoz, hogy erről bebizonyosodjanak, le kellene fúrni a mélybe, ehhez azonba egyelőre nincs meg a megfelelő felszerelése a kutatóknak, és költség híján is vannak.

Remélhetőleg a következő években fény derülhet arra, hogy valóban van-e egy rejtett civilizáció az Antarktisz kietlen jégpáncélja alatt.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek elveszett civilizáció antarktisz


Megtekintések száma: 233990





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet