Ősmagyar erődök nyomai Szíriában: amiről a mainstream nyugati média hallgat

2021. július 29., csütörtök
A magyarok világbirodalmi építkezése zajlott a keleti régióban: világfelügyelő szerepe volt az ősmagyar civilizációnak?

Kevesen tudják, hogy a magyarsághoz kapcsolódó nyomok valójában hemzsegnek Szíriában.

Olyan magyar eredetű erődökről, várakról beszélünk, amiknek közük van hozzánk.

És amik bizonyíthatnak valamit, amiről ma senki sem beszél eleget: hogy a magyarok ősei, az ősmagyar civilizációnk egy része egy világfelügyelő birodalom szerepét tölthette be. - írja a magyarokvagyunk.com.

Jelen voltunk a Közel-Keleten, Ázsia egyes részein, egykor pedig még a Római Birodalommal is szembe szálltunk.

Erről persze a mainstream média keveset beszél, sőt, gyakorlatilag említést sem tesznek a magyarok világfelügyelő szerepéről, vagy magáról Atilláról, aki maga is egy intelligens és felelősségteljes vezetője volt a népeinknek.

Azt már csak a nyugat terjesztette el Habsburg nyomásra, hogy a hunok vezetője egy kulturálatlan barbár volt, akit csak a rombolás és az európai rabló-hadjáratok érdekeltek.

De térjünk vissza Szíriába!

A Krak des Chevaliers kapcsolódást mutat a magyarokkal. Ez egy keresztes lovagi erőd Szíriában.

1110-ben a keresztesek foglalták el a kurd erődöt és felismerve a magaslat kiemelkedő hadászati jelentőségét letelepedtek itt, és az erőd helyén új citadellát építettek az idők során. A 4000 embert befogadni képes Krak des Chevaliers legjelentősebb, legerősebb váruk lett.

1150 és 1250 közötti időszakban, a keresztes hadjáratok idején Krak des Chevaliers a johanniták főhadiszállása volt. A helyőrség még békeidőben is mintegy 2000 főt szállásolt el. Az erőd mintegy 3000 négyzetméteres alapterületét 3 méter vastag külső fal veszi körül 13 bástyával.

II. András magyar király rendszeres adományával támogatta a vár építését és a vár védőinek ellátását miután ott járt 1218-ban. I. Eduárd angol király a kilencedik keresztes hadjárat idején, 1272-ben látta az erődöt és mintaként használta a saját, angliai és walesi várai építéséhez.

Árgyusi Imre könyvében leírja II. András Apostoli Magyar Király Jeruzsálemi-Szíriai tevékenységét.

Azt amit a nyugati történészek mélyen elhallgatnak!!

A mohamedánokat meglepte a hasonló felfogásban harcoló magyarok jelenléte. Az uralkodó állítólag több okból is elkerülte a döntő ütközetet.

A hadjárat során többször előfordult, hogy az össz-keresztény hadak legnagyobb megrőkönyödésére a magyar vezérek a csata megállítására adtak utasítást, mivel a velük szemben álló muzulmán csapatok /török-türk-kurd/ harcosaiban testvérnépeiket láttak.

És nem csak hogy András a Szentföld királya lett, de címét örökölték utódai is, akik a magyar Szent Koronával együtt megkapták Jeruzsálem királyának címét is.

Sokak szerint a szíriai háborúk során több ízben is megkísérelték ezeket a történelmi nyomokat megsemmisíteni.

Hogy miért?

Hogy az ősi magyar múltunk nyomait végleg eltöröljék.

Azonban az igazság olyan mint a víz... lassú, de partot mos!

rejtélyek magyarsag


Megtekintések száma: 81669

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet