Ősmagyarság – A Kárpát-medence és a Selyemút népeinek felemelkedése: el nem mondott történelmünk

2022. szeptember 19., hétfő




Az őstörténelem egyik meghatározása szerint az a kor, amelyről nem állnak rendelkezésre írásos dokumentumok.

Ugyanakkor tény, hogy az ókori források beszámolnak a korábbi állapotokról, a népek eredetéről, így a magyar nép végső eredetéről is… A magyar nép őstörténetét “ellopták”…

Ez állhat az ősmagyar múlt valódi igazságának “elmaszatolása” mögött?

Egy komplett nép, a legősibb civilizáció múltjának elhallgatása, és annak beláthatatlan következményei…

Az őstörténelemről mintegy kétszáz éve nem áll a valóságnak lényegében megfelelő kép a rendelkezésünkre.

Ebben a helyzetben a történelem társ-tudományainak a lehetőségek szerinti, minél teljesebb körű figyelembe vétele a követendő út, a természetföldrajzi, embertani, genetikai, régészeti, vallástörténeti, népzene- és népmese-kutatási, nyelvészeti eredmények összesítését és a vizsgált körzet népeinek máig fennmaradt nemzeti eredettudatát, valamint a legmegbízhatóbb történelmi források adatait figyelembe véve.

A szaktudósok rendszerint a bevett nézetek alapján kialakult képből indulnak ki az újabb adatok értelmezésekor. De ha ez az összkép nem kellőképpen megalapozott, akkor minden új adat értelmezése és értékelése sem lesz kellőképpen megalapozott.

Ebben a helyzetben, ha a kutató értelmezni szeretné szakmai eredményeit, el szeretné helyezni térben, időben, és meg szeretné tudni, ezek mely néphez köthetőek, a legjobb, amit tehet, hogy a történelemhez és társtudományaihoz fordul.

Mivel az őstörténelemre vonatkozó korabeli forrásokat hiteltelenítették, csak a társtudományokra támaszkodhat.

Ezektől a másik szakmában járatos szaktudós hajlamos kritika nélkül átvenni eredményeket, mivel ezekhez rendszerint sokkal kevésbé ért, mint a társtudomány szakértői. Ez azt jelenti, hogy a történelem társtudományai egymásra utaltak.

Mindezen tények függvényében ki lehet és ki is KELL jelenteni:

A magyar nép őstörténetét “ellopták”…

Erről a magyarokvagyunk.com korábban is írt itt (ide kattintva elolvashatod).

Nyilvánvaló, hogy a nemzetünk múltjának elvételével akartak elszakítani minket eredetünktől, gyökereinktől, Trianon csak egy álca volt, a valódi cél pedig a nemzeti múlt örökre való eltemetése volt az országunk tudományos intézeteinek szétszabdalásával, idegen kezekre adásával.

Így a magyarság soha nem rakhatta ki azt a bizonyos kirakóst az ősmúlttal kapcsolatban, mely feljogosította volna Európa vezetésére…

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: magyarokvagyunk.com

érdekes magyarsag ősmagyarság


Megtekintések száma: 127557





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet