Összeomlás szélén van az Európai Unió? Recseg-ropog a brüsszeli diktatúra hatalma!

2018. szeptember 29., szombat




George Friedman a Heteknek adott, pénteken megjelent interjújában arról beszélt, hogy miért hasztalan a Sargentini-jelentés, az EU az összeomlás jeleit mutatja, Magyarország pedig kivételes történelmi pillanatban van.

A neves amerikai elemző szerint a Sargentini-jelentés elfogadása az Európai Unió részéről hatalmas felelőtlenségre vall, mert miközben Nagy-Britanniát próbálják meg magukhoz minél közelebb tartani és a jobboldali pártok népszerűségének gátat szabni, közben teljesen hasztalan támadást intéznek Magyarország ellen.

Friedman szerint úgy támadták például Magyarország igazságszolgáltatási rendszerét, hogy közben Németországban és Franciaországban a bírák kinevezése egy egész életre szól.

A geopolitikai stratéga szerint Magyarország egy színtiszta liberális demokrácia, hiszen senki sem avatkozik bele a választások menetébe.

Az EU úgy gondolja, hogy joga van felülírni a magyar emberek döntését, és támadni az általuk választott kormányt.

Én a magyar emberek helyében képviselném az érdekeimet, és számon kérném ezt az EU-n – jelentette ki a szakember.

A stratéga szerint az Unió problémája az, hogy miközben csődöt mondott Nagy-Britannia kilépésével, Magyarország politikai elhelyezkedése miatt aggódik, miközben olyan rendszerszintű hibákat sem orvosol, mint a déli tagállamok gazdasági helyzete és az egekben levő munkanélküliség.

Friedman hozzátette, mindezek egy összeomlófélben lévő intézmény tünetei. 

Az elemző az interjúban úgy vélekedett, Magyarország egy történelmi lehetőség előtt áll, amelynek lényege, hogy felismerje Kelet-Európa szerencsés gazdasági és geopolitikai helyzetét.

Amíg ragaszkodnak ahhoz, hogy Közép-Európának hívják magukat, akkor fals módon a német problémákkal asszociáltatják magukat.

Önök nem Németország, Magyarország nem Németországhoz tartozik – emelte ki George Friedman.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen európa politika brüsszel


Megtekintések száma: 13157





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet