Összeomolhat a NATO: a törökök átállhatnak az oroszokhoz!

2018. május 8., kedd




Hamarosan elindulnak azok a folyamatok, melyek a harmadik világháborúhoz vezethetnek.

A hírek szerint óriási szakadás várható a NATO-ban, melyek az USA szankciói idézhetnek elő. Emiatt ugyanis a törökök gyakorlatilag átpártolnának az oroszokhoz.

A szankciót egyébként az USA az SZ-400-as orosz rakétakomplexum vétele miatt hozták.

Berat Conkar török országgyűlési képviselő a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozott az amerikai szankciókra adott esetleges török válasszal kapcsolatban.

Elmondása szerint a kormány mindenféleképpen “releváns választ” fog adni az ellenséges intézkedésekre, ami szakadáshoz vezethet a NATO szervezetében.

A kormánypárti képviselő kifejtette; a Törökország elleni esetleges szankciók alapvetően összeegyeztethetetlenek a NATO tagjai közti szövetséges viszonnyal, emellett negatív irányba befolyásolhatják az Ankara és Washington közti viszonyt, ami jelenleg egyébként is “nehéz időket jár.”

Conkar szerint a Törökország elleni szankciók céljukat tekintve hatástalanok maradnak. Figyelmeztetett: ha a helyzet valóban szankciók bevezetésébe torkollik, az Egyesült Államok semmilyen legitim indokkal nem tudja alátámasztani, miért fordult egy NATO-szövetségese ellen.

“Egy ilyen helyzet eredményeként elkerülhetetlenül feszültség merül fel a NATO-tagállamok közt, a legkülönbözőbb területeken. A Törökország ellen szankciók bevezetése alapjaiban téves és meggondolatlan lépés”

Sokak szerint ez ilyen folyamatok majd előbb vagy utóbb egy igazi háborús helyzetben fognak kicsúcsosodni.

Ez pedig azt jelenti, hogy egyre közelebb kerülhetünk a harmadik világháborúhoz.

 “Egy olyan extrém lépés, mint a törökellenes szankciók bevezetése az Egyesült Államok számára is jelentős veszteségeket jelenthet. Olyan időket élünk, amikor a nemzetközi szereplők közösen kell szavatolják a térség és a világ biztonságát. Semmilyen felelőtlen lépés nem maradhat válasz nélkül.”

A harmadik világháború lehetséges kirobbanása olyan kataklizmát hozna magával, mely veszélybe sodorja az élővilágot és a Föld teljes lakosságát.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 5828





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet