Őszinte - és egyben riasztó - fotó került ki a Nutella összetevőiről

2022. szeptember 30., péntek
Ezek után döntse el mindenki, hogy mennyire egészséges.

Egészséges, vagy ártalmas?

A Nutella mindig is heves viták kereszttüzében állt. Vannak, akik meg vannak róla győződve, hogy a finom édesség nem csak édesség, hanem egyben egészséges, tápanyagban gazdag termék, míg mások azt állítják, hogy nagyon is káros az egészségre.

De vajon mi az igazság? Nos, a Nutelláról sok mindent lehet mondani, de azt, hogy ne tartalmazna túl sok cukrot, aligha.

Ma világszerte egyre inkább növekszik a cukorbetegek aránya, és a modern társadalmunkban a diabétesz népbetegséggé kezdi kinőni magát.

Ebben pedig jelentős szerepe van a túlzott mértékű cukorfogyasztás, melyért részben a Nutella, és más hasonló termékek terjedése is felelős.

A cukrok egyre inkább eluralják a társadalmat, pedig bizonyítottan erős függést képesek okozni, akárcsak a kokain, vagy a marihuána. Mindemellett tönkreteszi a szervezetet az úgynevezett cukor kóma hatással.

Nyugtalanító összetevők

A Nutellának egy nemrég közzétett őszinte összetevő listáján azonban nem csak az tűnik fel, hogy pontosan miből áll ez az édesség, hanem az is, hogy töménytelen mennyiségű cukrot tartalmaz.

Alulról felfelé haladva konkrétan az üveg fele cukor. Ez rengeteg mennyiség, még akkor is, ha általában egy ember nem egy ültő helyében eszik meg egy egész üveggel.

Van benne egy kevés tört mogyoró, kakaó, lefölözött tej, és pálmaolaj is.

A középső rétegekkel semmi probléma nincs, a pálmaolaj már megint egy igen vitatott összetevő. Napjainkban óriási slágerré vált a pálmaolaj, mely nem csak elektronikai kütyük, hanem ételek, élelmiszerek közkedvelt összetevője is.

Csak a tisztánlátás végett: a pálmaolajért rengeteg időt irtanak ki, és több száz orángután család otthonát semmisítik meg, akik később vagy éhen halnak, vagy a pálmaolaj kitermelés közben esnek áldozatul az emberi erőknek.

Hozzájárul az elhízáshoz

A hivatalos adatok szerint egy üveg Nutellának az 56,8%-a tömény cukor. Ez eszméletlen mennyiség, és képes valóságos cukorfüggést kialakítani a szervezetben, nem véletlen, hogy ennyire sokan szeretik a terméket.

Nem azt mondjuk, hogy senki se egyen, vagy vegyen Nutellát, csupán azt, hogy nagyon érdemes odafigyelni, és jól meggondolni, hogy mikor, és mennyit eszünk belőle, ugyanis nagyban hozzájárulhat az elhízásunkhoz, és az életvitelünk leromlásához.

A Nutella termékeit egyébként már több ízben bojkottálták egyes országokban, és sok szervezet az egyik legegészségtelenebb terméknek tartja az Oreo kekszek és a mekis hamburger mellett.

OSZD MEG másokkal is!

életmód élelmiszeripar


Megtekintések száma: 171876

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet