Piramis alakú lehet a jövő hajója, és 72km/h sebességgel tud majd repeszteni!

2021. szeptember 10., péntek




Videón mutatták be, az álla leesett mindenkinek! Ez már a közeljövő!

A piramis, azaz tetraéder alakú luxusjachtot – pontos nevén Tetrahedron Super Yacht – Jonathan Schwinge tervezte úgy, hogy a hajó nagy sebességnél a víztükör felett repülve haladjon.

Ez olyasmi, amire sok autós vágyik, amikor éppen dugóban ül. Felemelkedni, és átrepülni a veszteglő gépjárművek fölött.

Egészen elképesztő koncepció, és ami a legmegdöbbentőbb, hamarosan meg is valósítható. Schwinge hajója valójában persze nem repül, hanem egy vékony nyél vagy oszlop köti össze a hajótestet a víz alatti, torpedóra emlékeztető résszel.

Hajókat átrepülni nagy feladat lenne, így azt valószínűleg nem tudná megtenni, de akisebb-nagyobb hullámok felett gond nélkül át tudna lebegni, ami nagyban meggyorsítaná a haladási sebességét.

A luxusjacht méretei is elég impozánsak. 21 méter széles lesz, és alig tíz fő befogadásra lesz képes, viszont a technikailag mindenféle luxuskütyüvel felszerelt hajó így is egyedülálló lesz, ha kijönnek az első prototípusok.

Schwinge a Travelbooknak azt nyilatkozta, hogy a terv a közeljövőben egész biztosan megvalósul, mivel

a szükséges technológiai háttér már létezik, sőt, egy amerikai cég, a Maritim Applied Physics Corporation már tesztelte is.

A luxusjacht technológiáját később a modern hajók esetében is fel lehetne használni. Lényegében a jövő hajói valószínűleg a víz felett fognak lebegni, alig, vagy egyáltalán nem érintkezve a vízzel.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technika techológia


Megtekintések száma: 23611





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet