Piramist találtak a Húsvét-szigeten?

2017. április 8., szombat
A földbe állított kőfejeiről híres sziget egy megdöbbentő titkot fedett fel.

A világ egyik legtitokzatosabb helyén, a Húsvét-szigeten egykoron egy olyan elfeledett civilizáció élt, mely beírta magát a történelembe azzal, hogy rejtélyes írásmódjukat, és nyelvüket soha nem sikerült megfejteni, és az eltűnésük is egy hatalmas talány a történelemtudósok, és szakemberek számára.

A Húsvét-sziget civilizációja úgy tűnt el, mintha sose lett volna. Csak nagyon kevés emléket hagytak maguk után.

Például azokat az óriási kőfejeket, melyek mind a tenger felé néznek, mintha a távolba meredő tekintetek lennének.

Néhány évtizede derül ki ezekről a monumentális szobrokról, hogy alsótesttel is rendelkeznek, melyek mélyen a Földbe vannak temetve. A mai napit ne tisztázott, hogy hogyan voltak képesek ezeket kifaragni, elcipelni a szigeten a megfelelő helyekre, és betemetni.

Nemrégiben a szigeten egy piramisszerű struktúrát fedeztek fel. Magát az építményt már korábban is feltételezték, de soha nem voltak biztosak benne a régészek, hogy ez valóban egy igazi piramis lehet.

Pedig ha ez teljes megerősítést nyer, akkor az megrázhatja a történelemtudományokat, ugyanis azt jelentené, hogy a Húsvét-sziget elveszett civilizációja akár az egyiptomiakkal is kapcsolatban lehetett. És ne utolsó sorban az ősi istenekkel, akik az égből szálltak alá...

Az egész úgy indult, hogy még évtizedekkel ezelőtt többen felfigyeltek rá, hogy a Húsvét-sziget egy pontján egy olyan csúcs található, mely négy elkülönülő oldallal rendelkezik, és olyan élekkel, melyek mintha piramist formálnának.

Később, a modern tudomány a műholdas felvételek segítségével megerősítette, hogy valóban van valamiféle kivehető piramisszerű struktúra a sziget környezetében.

Mintha egy óriási piramis lenne a sziget alatt. Szenzációs a maga nemében, hiszen a piramisok építése szerte a világon gyakorlott technika volt, de erre felé soha nem találkoztak még csak hasonlóval sem.

Egy legenda szerint a Húsvét-sziget egykoron egy hatalmas királyság része volt. Egy olyan nagy birodalom része, mely virágzó kultúrával rendelkezett a pleisztocén időszakban.

Ebben az időben a tengerek és világóceánok szintje legalább 1000 méterrel alacsonyabban voltak egyes számítások szerint.

A Húsvét-sziget ezért sokkal nagyobb volt, mint korábban bárki gondolta volna. Nagyobb alapterülettel rendelkezett, sokkal több volt a megművelhető föld, és a belakható terület. Sokak szerint ekkor építhették azt a különleges piramist, melynek nagy része ma már víz alatt van, és csak a csúcsai találhatóak meg a szigeten.

Sokak szerint ez a dolog a mai napig nem bizonyított, míg mások szerint a sziget geológiájában benne van a rejtély, amit bárki bizonyíthat. Hogy mi az igazság, azt nem tudni...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek idegenek ősi tudás elveszett civilizációk ősi idgeenek


Megtekintések száma: 55463

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet