Piri Reis legendás térképe ősi idegen technológián alapul? Végső bizonyíték

2023. augusztus 14., hétfő
Más magyarázat aligha van a történelmet is meghazudtoló térképre.

Létezik egy titokzatos térkép, mely felett a mai napig nem jutott dűlőre a tudomány.

1829-ben találtak rá Isztambulban a Topkapi palotában arra a különleges régészeti kincsre, mely mind a mai napig lázban tartja a tudósokat és a térképészeket.

Eredetileg Piri Reis török admirális készítette, aki kiváló térképmásoló volt. A térképe azonban meglepően pontosnak bizonyult, és amiatt került a figyelem középpontjába, mert olyan dolgokat ábrázolt rajta, amit mi jóval később tudtunk meg.

Akkoriban, mikor ez a térkép készült, pedig egyszerűen nem állt rendelkezésre a megfelelő technológia ahhoz, hogy ezeket az információkat megtudják.

Ezért merült már fel több ízben a Piri Reis térkép idegen eredete.

Egyes elméletek szerint a Földön idegen civilizációk éltek, és ideiglenesen velünk laktak a bolygón. Ezen elméletek szerint ők rendelkeztek azzal a technológiával, mellyel képesek voltak letapogatni és feltérképezni a kontinenseket, azok körvonalait.

Így eshetett meg, hogy ezeket az ősi információkat lejegyezték, és tovább örökítették az embereknek, akik így tisztában lehettek több ezer évvel ezelőtt azzal, hogy milyen is az Antarktisz alakja - a valódi kontinens - a jégpáncél alatt.

Piri Reis idejében az Antarktiszt már réges-régen jég borította, és sok ezer éve így volt már, tehát bizonyos, hogy hozzá kellett nyúlnia ehhez az ősi tudáshoz.

A hosszúság fokok is hihetetlenül pontosan vannak a térképen ábrázolva. Sokak szerint maga a térkép az idegenek kéznyomait is magán viseli, azaz akár titkos kódokat is ki lehetne belőle olvasni.

Akadnak olyan merészebb elméletek is, melyek szerint Piri Reis nem csak a Földről készített térképet, hanem valamiféle rejtett tintával, vagy technológiával az eredeti térkép "mögé" égettek egy kozmikus csillagtérképet is, vagy egy az eredeti tudás őrzőire vonatkozó információt.

Ez persze csak egy feltételezés, de sokan úgy vélik, hogy lehet benne valami, mivel egyszerűen nem lehetett képes sem Piri Reis, sem az előtte élők ilyen pontosságú térképet készíteni.

A térképet újabban megint vizsgálják, hátha találnak rajta valamit, amin elindulhatnak.

Hogy valóban a csillagtérképet keresik-e rajta, azt nem tudni, mindenesetre az elmúlt időszakban újra a figyelem középpontjába került…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés ősi idegenek bizarr ősi technológia


Megtekintések száma: 330792

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet