Pokémon Go - 5 sötét titok a játékkal kapcsolatban, amiről senki sem beszél

2016. augusztus 2., kedd




A Pokémon Go őrület tényleg csak arról szól, hogy egy játékba rejtett globális megfigyelőrendszert építsenek ki a titkosszolgálatok? Az Egyesült Államokban nem sikerült megszavazni az állami megfigyelés fokozását célzó új törvényt, de a titkos megfigyelők a programon keresztül már sokkal többet elértek, mint amit valaha gondoltunk volna... Vagy az egész csak egy bolygó szintű agymosó program része? Vannak, akik azt beszélik, hogy egy jövőbeli virtuális terrortámadás eszköze és csatornája lesz a program, melyben milliók fognak meghalni.

A világ már majdnem megérett a pusztulásra. Gondoljuk csak végig, hogy hová süllyedtünk. Felnőtt, meglett emberek fejjel akár

a falnak sétálva, járva az utcákat bámulják telefonjaikat, hogy végre egy Pokémon figura felbukkanjon.

A társadalmunkat még soha nem züllesztette ilyen szinte semmi, bár az emberiséget, és az emberiségből fakadó hülyeséget sohasem kellett félteni.

Rendszerszintű agymosás zajlik

Kevesen tudják, de a Pokémon Go hatása eleve olyan, mintha kimosnák az ember agyát, és nem is tennék vissza utána a helyére. Érdemes elgondolkodni a dolgokon, és feltenni a megfelelő kérdéseket.

Tényleg meg lehet ilyet csinálni felnőtt emberekkel? Tényleg rá lehet bírni őket, hogy össze-vissza rohangáljanak, baleseteket, sőt, tragédiákat okozva, miközben egy virtuális,a  valóságban nem létező szörnyet hajkurásszanak virtuális pontokért?

pokemon-go-orulet

Az biztos: normális, eddig egészségesen gondolkodó emberekkel tették meg mindezt.  Mintha csak valami globális agymosás zajlana. A világban a Pokémon Go őrület úgy terjed, mint valami vírus, mely ellen nem rendelkezünk antiszérummal.

Ezek az emberek tudtukon kívül zombikként fogják szolgálni, hogy a programba titkon beépített megfigyelőrendszer működésbe léphessen, és mindent a megfigyelésük alá vonhasson a CIA és más titkosszolgálat szervek.

Emberek haláláért felelős

Az elmúlt hetek híreiből már mindenki számára kiderülhetett, hogy rendkívül veszélyes játékról van szó. Persze minden játékban meg lehet halni, balesetek mindig történnek, ez tény.

Azonban a Pokémon Go esetében maga a program már számtalan ember halálát okozta méghozzá közvetlenül.

Bizonyos helyeken a rendőrség már különböző figyelmeztetéseket is adott ki egy-egy területen, van ahol táblák jelzik az úton minden előjel nélkül átrohanó, Pokémon hajkurászó agymosott zombikat, mintha csak őzek lennének...

Rengeteg autóbaleset fűzhető már a játékhoz, sok hallos balesetet okozva azzal, hogy elvonja a vezetők figyelmét, miközben közlekednek.

pokémon-go-aldozat

Egy 28 éves Steven Cary nevű férfi például egy fára csavarodott fel autójával, amint megpróbált vezetés közben elkapni egy Pokémont.

De egy 15 éves lányt közvetlenül az úton ütöttek el, mert kirohant az autók elé, amint a Pokémon Go-val játszott. Szintén súlyos sérüléseket szenvedett, és ezek az esetek csak cseppek a tengernyi eset közül.

Gyilkosságok

A Pokémon Go háza táján azt beszélik, hogy bekövetkeztek az első gyilkosságok is, melyek  részben, vagy teljes egészében a  játékhoz köthetőek.

Egy Alex Ramirez nevű Youtube játékos pedig élőben közvetítette ahogy játszik, amint egy valódi gyilkosság szemtanúja volt.

Persze sokan úgy vélik, hogy ezek az esetek puszta szóbeszédek, de a rendőrség mindenesetre több esetben nyomozást rendelt el, tehát van oka a felételezéseknek.

Titkosszolgálati megfigyelőrendszer

A piacra dobás utáni első héten csak az Egyesült Államokban 7,5 millióan töltötték le és napi 1,6 millió dollár bevételt generált a Nintendo számára, a cég értéke pedig két nap alatt 7,5 milliárd dollárral emelkedett.

A fenti és egyéb okok miatt sokak szerint egy játéknak álcázott megfigyelési eszközről van szó, ami pszichológiai befolyásoló eszköznek sem utolsó.

A megfigyelési célok elérése érdekében nem kell mást tenni, mint lepottyantani egy sok pontot érő virtuális szörnyet a célhelyszínre és hamarosan csapatostul jelennek meg a játékosok, valamennyien egyazon pont felé irányítva telefonjaikat.

pokemon-go-figyeles

Eközben a telefonok segítségével valós, élő képet adnak a helyszínről. Mi ez, ha nem a legtökéletesebb rejtett megfigyelő eszköz? Ráadásul mindezen megfigyelés úgy történik, hogy az átlagember tálcán szolgálja fel saját szabadságát...

Minél több embert akarnak egy adott helyen látni, annál értékesebb szörnyeket helyeznek oda, aminek eredményeként megindul az áradat, ki gyalog, ki taxival, ki pedig biciklivel sietve a helyszínre, hogy megkaparintsa a plusz pontokat.

Sokak szerint a CIA áll az egész dolog mögött, és az volt a céljuk, hogy egy olyan kísérleti programot hozzanak létre, melynek segítségével úgy lehet megfigyelni a tömeget, hogy a tömeg erről tudomást se szerezzen, mi több, maga a tömeg bővítené folyamatosan a hálózatot.

Lényegében kémekké változtatnak minden polgárt, aki játszik a játékkal. Anélkül férkőznek be az intim szféránkba, hogy valaha is ennek tudatában lettünk volna, vagy engedélyt adtunk volna nekik...

Virtuális terrortámadás

Egy biztonsági szakember fedezte fel, hogy a Pokémon Go mobiljátéknak legfelsőbb szintű hozzáférése van a felhasználó Google-fiókjához akkor, ha azon keresztül jelentkezett be az appba.

Később ezt a cég ugyan elismerte, és azt nyilatkozta, hogy sürgősen javítják, a legtöbb feltételezés szerint nem javították ki, csak elrejtették a kódban.

A Pokémon Go-val kapcsolatos talán legvadabb - de nem alaptalan - feltételezés épp ehhez kapcsolódik. Vannak, akik úgy vélik, hogy ezzel, vagy

egy ehhez hasonló programmal virtuális terrortámadást lehetne intézni a nemzetek felé.

Egy olyan terrortámadást, amiben több ezren, vagy millióan halhatnak meg. ha ugyanis a kódban megfelelő parancsokat és egy komplett kódsorozatot elrejtenek, lényegében bármit csinálhatnak, virtuálisan persze.

kiber-terrorizmus

Sőt, nem is kell, hogy szándékosan ott legyen a programban a kártékony kód. Elég, ha vírust juttatnak a játékba, amire volt is példa, tehát ha megfelelő parancsokat injekcióznak a kódba, akkor az adott eszközökkel például kórházak, repülőgépek hálózatait, légi irányító központok szervereit lehetne megfertőzni.

Ez pedig beláthatatlan következményekkel járna. Gondoljunk csak bele, mi történne, ha egy kórház teljes hálózatát - még a vésztartalékokkal együtt is - le lehetne kapcsolni egy adott paranccsal? vagy mi történne, ha a légi irányítás felett zombivá tett fertőzött eszközök milliói vennék át a hatalmat?

Egy ilyen, vagy ehhez hasonló virtuális terrortámadás lehetősége a jövőben egyre nagyobb, ahogyan a mobil és hordozható eszközök egyre jobban terjednek.

Biztonsági szakértők szerint néhány éven belül be fog majd következni az első milyen, virtuális kiindulóponttal rendelkezp, sok áldozatot követelő hacker-terrortámadás.

érdekes érdekesség összeesküvés


Megtekintések száma: 7891





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet