Pókok százai ugrottak elő ebből a fekete masszából! - Videóval

2016. augusztus 25., csütörtök
Egy videón jól látható, ahogy egy rejtélyes, fekete massza szerű képződményből pókok százai másznak elő. A jelenséget csak ritkán sikerül lencsevégre kapni, de akkor nagyon látványos!

A szóban forgó felvétel - mely néhány éve készült - készítője egy szikla falához ragadt, hajszerű képződményre lett figyelmes videózás közben.

Mikor közelebbről szemügyre vette, majd megpiszkálta a képződményt, valami egészen ijesztő, és egyben váratlan dolog történt.

Hirtelen pókok százai ugrottak elő a hajszerű masszából. Mi több, maguk a pókok alkották a rejtélyes masszát, és a hajszálhoz hasonló képződményt a pókok egymásba fonódó lábai alkották.

„Azt hittem, hogy csak összeragadt hajszálak, de amikor szétfutottak belőle a pókok nagyon megijedtem” – Írják többen a videóhoz kapcsolódóan a kommentekben.

 A szétszaladó pókok szinte pillanatok alatt elleptek mindent.

A jelenség bár nem egyedülálló, nem olyan gyakori, az meg pláne nem, hogy erről látványos és jó felvétel készüljön. Általában kaszás pókok tömörülnek egy nagyobb masszává, melynek okát már rengeteg kutató kutatta, mire megfejtették, hogy mindez miért történik.

A biológia csodálatos és ijesztő is egyben. Akik irtóznak a pókoktól, azoknak talán rémálma lehet a videótól, és az ott látottaktól, a pókok azonban valójában ártalmatlanok.

Azért vesznek fel egy nagy masszához hasonlító formációt, hogy így védjék meg magukat a ragadozóktól - mert így nagyobbnak látszanak - valamint  a hidegtől is így óvják meg egymást.

Még mindig él a a köztudatban, hogy ezek a pókok - kaszáspókok és egyéb rokon társaik - mérgezőek, pedig ezek az élőlények jóformán teljesen ártalmatlanok.

Nagy tömegben valóban fenyegetően ijesztően hatnak, de jobban félnek az embertől, mint mi tőlük.

érdekes érdekesség állatvilág bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 4218

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet