​Putyin armageddonja jön: második Csernobilt akar előidézni egy atomerőmű felrobbantásával

2022. szeptember 26., hétfő




Ezzel az eszelős tervvel hozná el az atomarmageddont Putyin a világra?

Megdöbbentő információk szivárogtak ki. gyakorlatilag mesterségesen akar előidézni egy második Csernobilt, amit az ukránokra kenne.

Egy orosz publicista szerint Oroszország államfője arra készül, hogy a zaporizsjai erőműben robbanást idézzenek elő, az ezzel kapcsolatos felelősséget pedig Ukrajnára hárítsák.

A forgatókönyv szerint Putyin azért cselekedne így, mert az atomfegyverek bevetését nem meri megkockáztatni.

Mégis nukleáris terrorral zsarolná a világot.

Ez egy telejsne új felállást hozhat, és meg magyarázza azt, hogy például az ENSZ vezetője miért beszélt hihetetlenül aggasztóan és ijedten arról, hogy “percekre vagyunk a megsemmisüléstől”.

Az információk ráadásul nem az ukránoktól származnak, hanem Andrej Piontkovszkij, orosz publicistától.

Piontkovszkij szerint erre a kerülőutas manőverre azért van szüksége a Kreml urának, mert ezzel jelentős csapást mérhetne az ukránokra és Európára.

Emellett pedig mégsem kellene azzal számolnia, hogy a Nyugat atomfegyverekkel válaszol, mint történne abban az esetben, ha nukleáris fegyvereket vetnének be a hadszíntéren.

A közíró emlékeztetett arra, hogy az oroszok gyakorlatától nem lenne idegen egy hasonló akció:

Korábban a csecsenföldi háború kirobbanását is egy merényletsorozat előzte meg, amelyre hivatkozva aztán Vlagyimir Putyin elindította csapatait Csecsenföldre 1999-ben.

Piontkovszkij szerint a jelenlegi helyzetben enyhülést az hozhatna, ha a nemzetközi és az ukrán diplomácia is komoly erőfeszítéseket tenne azért, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőrei a helyszínre mehessenek és áttekinthessék a történteket.

Ha nem így lesz, és Putyin valóban húz egy lapot az atomerőmű megsemmisítésére, az Európát gyakorlatilag romba döntheti és komplett országokat irthat ki.


Megtekintések száma: 51369





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet