​Putyin bevetheti a Sarmat-végítélet fegyverét, jön a világvége?

2022. május 15., vasárnap




Az oroszok a vélt NATO-fenyegetésre egy új “nagy fenevaddal”, a hiperszónikus Sátán atomfegyverrel reagálnának a tervek szerint.

A 208 tonnás 15 880 mérföld/órás sebességű interkontinentális ballisztikus rakétát korábban Putyin úgy jellemezte, hogy a fegyver „megállíthatatlan” a Nyugat számára, és „sokáig nincs, és nem is lesz párja a világon”.

Kilövésétől kezdve akár 10 másodpercen belül képes lenne elpusztítani komplett országokat, legalábbis az oroszok állítása szerint.

Ezért olyan halálos és veszélyes a világra

A Szarmatot kifejlesztő Makejev Rakétaközpont vezérigazgatója és főkonstruktőre, Vlagyimir Gyegtyar azt mondta, hogy az új rakéta – amelyet “a rakétatechnika csúcsának” nevezett – az egész Föld körüli röppályán képes haladni és bármelyik irányból csapást mérni.

A Szarmat nehéz interkontinentális ballisztikus rakéta 10 vagy több robbanótöltettel szerelhető fel az amerikai kongresszusi kutatószolgálat szerint.

Az orosz védelmi tárca azt közölte, hogy a hordozó 10 tonna súlyt elérő, szétváló töltetet képes a világ bármely pontjára eljuttatni, akár az Északi-, akár a Déli-sarkon keresztül. A Mach 27 sebesség (a hangsebesség huszonhétszerese, mintegy 33 ezer kilométer óránként) elérésére, irány- és magasságváltoztatásra képes Avangard hiperszonikus eszközöket 2019 decemberében állították hadrendbe az orosz hadseregben.

“Ha ez a rakéta a legrosszabb forgatókönyv szerint odaát köt ki, milyen objektumokat képes elpusztítani? Mekkora területet?”

– kérdezte a műsorvezető a volt orosz altábornagyból lett szakértőt, Evgeny Buzhinskiy-t az Oroszország-1 állami médiacsatornán, miközben a háttérben egy óriásképernyőn a tesztről készült felvételeket vetítik.

“Ha 7,5 megatonnát juttatunk ellenfelünk területére, akkor olyan objektumok, mint New York városa, teljesen eltűnne.”


Megtekintések száma: 10954





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet