Putyin: "Én megmondtam." Korábban már figyelmeztette Európát, akkor senki sem hallgatott rá!

2020. április 18., szombat
Sosem hallgatunk arra, aki előre látta az elmúlt idők nagy hibáit?

„Én megmondtam” pillanatokban volt gazdag Vlagyimir Putyin éves televíziós fóruma, amely során az amerikai importvámokról, a globális konfliktusokról és a Szkripal-ügyről is szó esett.

A kritikusok szerint kiváló színészi játékot mutatott be tegnapi, interaktív televíziós fórumán Vlagyimir Putyin, aki épp egy héttel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt válaszolt bel- és külpolitikai vonatkozású kérdésekre. 

Az orosz elnök 2001 óta rendszeresen él a kérdezz-felelek lehetőségével, és ahogy korábban is, idén sem kímélte a bírálóit, valamint az európai szövetségesek számára is volt pár intelme.

Kiemelte: a regionális háborúk az egymás kölcsönös megsemmisítésétől való félelemnek, a hadászati paritásnak köszönhetően nem váltak globális konfliktussá.

Szerinte az Egyesült Államok ezt az egyensúlyt veszélyezteti a fegyverzetkorlátozási egyezményekből történő kilépésével.

Az elnök a külföldön tevékenykedő orosz üzletembereknek szintén az „Én megmondtam” mondattal üzent. 

Mint fogalmazott, korábban figyelmeztette a szóban forgó milliárdosokat – köztük a nagy-britanniai vízummal bajlódó Roman Abramovicsot – arra, hogy tartsák valamennyi vagyontárgyukat Oroszországban.

Ki fog segíteni nekik külföldön? Ott épphogy üldözik őket. 

Olyan környezetet teremtenek számukra, amely ellehetetleníti a munkavégzésüket – magyarázta az elnök, akit a brit–orosz konfliktus kapcsán természetesen Szergej Szkripal és lányának angliai megmérgezéséről is kérdeztek.

Putyin kifogásolta, hogy Oroszország továbbra sem vehet részt a méregtámadás ügyében zajló nyomozásban, sőt, egyelőre saját orosz állampolgárukkal, Julija Szkripallal sem tudnak kapcsolatba lépni.

Az orosz felelősséget az elnök ismét elhárította, mondván, ha valóban hadiipari hatóanyaggal mérgezik meg a Szkripal családot, biztosan nem maradnak életben.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika putyin


Megtekintések száma: 21479

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet