Putyin és Erdogan is nekimegy Amerikának? óriási konfliktus lehet belőle!

2018. május 11., péntek
Az iráni húzással Trump maga ellen fordította a fél világot. A nagyobb gond az, hogy ebből szuperhatalmak fegyveres harca is kirobbanhat!

Putyin figylemeztete Amerikát... Ebből pedig nagyon nagy baj lehet!

Legalábbis sokan így értékelik a helyzetet. A politikai elemzők szerint ugyanis Trump az iráni atomalku felrúgásával gigászi baklövést követett el.

Barack Obama akkori amerikai elnök egyik legnagyobb külpolitikai sikerének tekintette a megállapodást, Donald Trump jelenlegi elnök azonban már a választási kampány idején is többször hevesen kikelt ellene...

Végül megválasztása után másfél évvel, 2018. május 8-án bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a szerződésből.

Nem csak egy nukleáris hidegháború felé sodorta a világot, de a baj még ennél is nagyobb.

Mindne orzság aktív fegvyerkezésbe kezdett már korábbam de ezt méginkább fokozták a hírek hallatán. Valójában titokbamn már mindenki összecsapásokra készül.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő csütörtökön telefonon értekezve egyetértett abban, hogy az Egyesült Államok rosszul tette az Iránnal kötött atomalku felmondását – adta hírül török elnöki forrás.

A két államfő emellett beszélt a feszültség éleződéséről Szíriában.

Erdogan pár órával korábban az iráni államfővel is beszélt telefonon, és vele is tudatta, hogy hibásnak tartja az iráni atomprogramról megkötött szerződés amerikai felmondását.

Vannak olyan vélemények is, miszerint Trump valójában szándékosan provokál, hogy az USA-nak újra ürügye legyen "bevonulni" a Közel-Keletre...

Azzal is számolt, hogy ehhez akár a török haderővel, vagy magával Putyinnal kell összecsapnia.

Európát ugyanis csak egy sakktáblának tekintik a nagyok játékában...

OSZD MEG másokkal is!

politika harmadik világháború érdkes putyin érdkeesség


Megtekintések száma: 33302

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet