Putyin: Magyarországhoz kell csatolni Erdélyt - a beszéd, ami után Románia berezelt

2022. július 26., kedd
Putyin valóban azt mondta, hogy a román-magyar határ ügyét is felülvizsgálhatnánk.

Hazánkban sokáig nem is volt nagy visszhangja a 2016-os interjúban, Romániában viszont eleinte érthető okokból nagyon nagy riadalmat keltett.

A vezető román médiumok hüledezve hozták a tabudöntő nyilatkozatot.

Mindenki attól tartott, hogy Putyin ezzel kvázi azt nyilatkoztatta ki, hogy Erdélyt vissza kellene csatolni Magyarországhoz.

A hírforrások szerint amikor Putyint a második világháború utáni határok érvényességéről, jelesül a Kuril-szigetek Japánnak való visszaadásáról kérdezték, az elnök azt mondta, ha valaki ezt a kérdést fel akarja vetni, akkor a magyar-román határ ügyére is ki kell térni.

A Bloomberg riportere a Baltin-tenger partján található orosz enklávé, Kalinyigrád, a korábbi Kelet-Poroszország ügyét is felvetette.

A kalinyigrádi területtel kapcsolatban – bár a riporter megjegyezte, hogy csak tréfálkozott – Putyin kolmolyan válaszolt. “Félretéve a viccet, ha valaki felül akarja vizsgálni második világháború kimenetelét, akkor tárgyalhatunk.

De akkor nem csupán Kalinyingrádról kell tárgyalnunk, hanem Németország keleti részéről, az egykor Lengyelország részét képező Lvov városáról, és így tovább.”

És ott van a listán Magyarország és Románia is

– fogalmazott Putyin, aki szerint Kalinyigrád ügye Pandóra szelencéjét nyitná ki.

Ti mit gondoltok?

Freudi elszólás volt?

OSZD MEG másokkal is!

érdekes magyarország politika putyin erdély


Megtekintések száma: 123417

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet