Putyin szembemegy a dollárral, mint világvalutával: beláthatatlan következményei lehetnek!

2020. június 29., hétfő
Megszűnik az eddig egységes és egyeduralkodó amerikai pénzügyi világrend...

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön nyitotta meg Szentpéterváron az Eurázsiai Gazdasági Tanács ülését, ahol felszólította az Eurázsiai Gazdasági Unió (EaU) tagállalmait, hogy fontolják meg egy közös fizetési infrastruktúra létrehozását.

"Javasoljuk egy közös fizetési infrastruktúra létrehozását, korszerű pénzügyi technológiák használatával az EaU-ban – mondta az orosz elnök.

Ez növelné az Eurázsiai Gazdasági Unió országok nemzeti fizetési rendszereinek fenntarthatóságát és kevésbé függene a dollártól és más devizáktól" – tette hozzá Putyin.

Ez a gazdasági szuverenitás növekedését jelentené." 

– mondta.

A SWIFT alternatívája

Az Egyesült Államok és nyugati szövetségesei többször tárgyaltak már annak a lehetőségéről, hogy egyes országokat úgy szankcionálnak, hogy lekapcsolják őket a SWIFT rendszerről 

(SWIFT – Nemzetközi Bankközi Pénzügyi Telekommunikációs Társaság).

Oroszországban már ekkor felmerült egy alternatív nemzeti fizetési/átutalási rendszer kidolgozásának a lehetősége.

Bankkártyával már működik

A 2014-es eseményeket követően az USA és szövetségesei egymás után jelentették be az újabb és újabb szankciókat Oroszországgal szemben.

Az egyik “leglátványosabb” intézkedés az volt, amikor a világ két legnagyobb kártyatársasága a VISA és a MasterCard egyszerűen lekapcsolta a szolgáltatást két orosz bank ügyfeleinél.

A bankkártyákkal nem lehetett semmilyen tranzakciót végezni.

Ezután pár napon belül már el is kezdődött Oroszországban a saját bankkártyafizetési rendszer létrehozása, amely azóta is működik és a MIR nevet kapta.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: alternativhirek

érdekes politika putyin amerika dollár


Megtekintések száma: 42884

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet