​Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot

2021. február 25., csütörtök
Érdekes dolgokat mondott: ez már egy háború előszele?

Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot

A titkosszolgálatoknak mondott beszédében hidegháborús stílusban kérte fel arra az FSZB dolgozóit, hogy legyenek nagyon éberek és védjék meg a Szputnyik V vakcinát a hiteltelenítő kampánytól.

A belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB) mondott beszédében hidegháborút idéző hangulatban intette éberségre a titkosszolgálatokat Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök szerint azért kell figyelni, mert szerinte a Nyugat uralma alá akarja vonni Oroszországot – írja a Moscow Times.

"Ez nem a versengésről szól, az természetes a nemzetközi kapcsolatokban, hanem egy állandó és nagyon agresszív jelenség, aminek célja megtörni a fejlődésünket, konfliktusok generálása a határainknál, instabilitást provokálni és aláásni Oroszország értékeit, végül meggyengíteni Oroszországot, és külső ellenőrzés alá vonni" – mondta a beszédben.

Putyin erre hivatkozva azt kérte, dolgozzanak kiemelten többek közt a Szputnyik V koronavírus-vakcina hiteltelenítési kampánya ellen, de szerinte hasonló módszerekkel akadályoznák az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítését is.

A Nyugattal szemben régóta erősen kritikus orosz elnök mostanában új sebességre kapcsolt: a börtönbe zárt aktivista, Alekszej Navalnij mellett tüntető tömeget is külföldi beavatkozásnak tudta be, miközben ezreket tartóztattak le, és tartottak megalázó körülmények között.


Megtekintések száma: 20279

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet