Putyin szerint, akinek EZ a fegyver a birtokába kerül, az fogja uralni a világot.

2023. szeptember 22., péntek




Mindenki erről beszél. Csodálatos, de egyben borzalmas dolgokat is lehetne vele tenni. A világot szó szerint percek alatt el lehetne foglalni a segítségével, így aki uralja, az a világot is uralja. Ettől még az orosz medve is retteg.

Az orosz miniszterelnök is van, amitől fél. Egy olyan dologtól, ami egyszerre lehet védelmező pajzs és gyilkoló bárd.

A technológia csúcsa ez, melyről még néhány évtizeddel ezelőtt nem is sejtettük, hogy valósággá fog válni.

Azóta pedig nemcsak kezdett beépülni a világunkba, a tudósok és mérnökök ma már ott tartanak, hogy hamarosan ténylegesen létrehozhatják.

Ezzel pedig kinyitják Pandora szelencéjét, melyben vagy áldás, vagy egy óriási átok lakozik, melyet az emberiség magára szabadít, ezzel kipusztítva önmagát.

Vannak dolgok, amiket nem lett volna soha szabad feltalálni, mint az atombomba, vagy úgy általánosságban véve a fegyverek. Ez a dolog azonban azért borzalmas, mert egyszerre lehet az emberiség javára fordítani, és kiirtani vele mindent, és mindenkit.

Az orosz miniszterelnök szerint is hatalmas lehetőségek rejlenek ebben a technológiában, és bármely ország is jár élen a fejlesztésben, az egyben a globális kapcsolatok ura is lesz.

Vagyis a világ ura az lehet, aki ezt fejleszti tökélyre.

Elon Musk, Mark Zuckerberg, Stephen Hawking után újabb nagy koponya csatlakozott a mesterséges intelligencia (MI) jövőjéről szóló diskurzushoz.

Putyin szó szerint úgy érezhető, hogy retteg a mesterséges intelligencia térnyerésétől.

"A mesterséges intelligencia jelenti a jövőt, nemcsak Oroszország, de az emberiség számára is. Kolosszális lehetőségek rejlenek benne, de egyben fenyegetés is, a kimenetelt nehéz előre megjósolni. Bárki is lesz a vezető ebben a szférában, a világ ura is lesz." - vallotta be.

Az nagyon árulkodó jel, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztése számos országban egyfajta nemzetbiztonsági üggyé vált.

Ez ugyanis egy olyan kétélű tőr, ami, ha nem vigyázunk vele, minket szúrhat le.

Jelenleg Kína és az Egyesült Államok jár élen ezen a fejlesztési területen, előbbi ország nemrég jelentette be, hogy 2030-ra szeretne vezetővé válni.

Sok elemző is arra figyelmeztet, hogy az USA lemaradhat, különösen annak fényében, hogy a Trump-adminisztráció szorosabbra húzza a gyeplőt a tudományos és technológiai kutatások támogatásában.

Elon Musk nemrég 116 vezető technológiai céggel együtt nyújtott be egy kérvényt az ENSZ-nek a robotizált hadviselés szabályozásával kapcsolatban, a csoport szerint az autonóm technológia egyet jelentene a háború harmadik forradalmával, a puskapor és a nukleáris fegyverek megjelenése után.

Szeretnék, ha a robotizált, autonóm fegyvereket hozzáadnák az ENSZ hagyományos fegyverekről szóló egyezményéhez.

Egy biztos: Putyin kijelentette, hogy nem szabad, hogy egyetlen hatalom birtokában legyen a technológia.

"Ha mi leszünk a vezetők ezen a területen, mindent megosztunk az egész világgal." - ígérte meg.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika mesterséges intelligencia kataklizma putyin


Megtekintések száma: 311096





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet