Putyin szerint ez sokkal rosszabb lesz, mint az atombomba, vagy bármilyen fegyver a Földön!

2017. december 1., péntek
Még a nagy medve is esélytelen lenne vele szemben.

Van, amitől még az orosz vezetés, és maga Putyin is fél. Sőt, nem csak fél, évek óta tart tőle, és folyamatosan végig kíséri a dolog alakulását.

Korábban már többször kinyilatkozta: ez lehet a jövő legnagyobb fegyvere.

Az emberiség egyfajta pajzsként is tudja használni majd az elkövetkező évtizedekben, évszázadokban, de rossz kezekben olyan mérhetetlen fegyverré válik, ami az egész világot kiirthatja.

Hamarosan az életünkbe is belép, és az apró morzsái már most is ott vannak a hétköznapjainkban.

Egy olyan dologról van szó, amitől maga Elon Musk is fél, valamint Bill Gates is komoly aggodalmait fejezte ki.

A világ vezető tudósai és mérnökei, és a legnagyobb fizikus, Stephen Hawking is azt állítja, komoly szabályozásokra van szükség, különben kicsúszhat a technológia az irányításunk alól.

A világ legnagyobb veszedelme, és a Föld problémáira egyben a legnagyobb orvosság a mesterséges intelligencia lehet.

Már nincs messze az a jövő, ahol nanobotok tízezrei, vagy százezrei szóródnak szét egy terület felett, majd megsemmisítenek mindent, ami az útjukban áll, és ellenségesnek vélik.

Ilyen nanobotok, repülő drónhadsereg már napjainkban is léteznek és a hadsereg már élesben teszteli is őket különféle bevetéseken.

Ez azonban még a kisebbik gond.

A nagyobbik az, hogy egy fejlett, öntudatára ébredő mesterséges intelligencia az emberiségről minden ismeretet elsajátítva könnyen juthat arra a végkövetkeztetésre, hogy a Föld pusztulásának oka az, hogy túl sok ember van a bolygón.

Ennek következtében pedig a teljes internet és más globális hálózatok felett átvéve az irányítást a kihalás szélére taszíthat minket.

Ez egy olyan biztonsági rés, amit mindig fel kell vetni, és nagyon fontos, hogy az emberiség végig a helyén kezeljen, ha nem akarjuk azt, hogy átvegyék a fajunk feletti irányítást.

Komplett városokat lehetne kiirtani az irányított drónokkal, melyeket az ellenünk forduló mesterséges intelligencia irányíthatna.

A rakéta silók és a ballisztikus rakétarendszerek felett is átvenné az irányítást, és a gyárakban önmagát reprodukálná, vagy saját hadsereget szervezne.

Mindezt a világ, és a fajunk fennmaradása érdekében tenné, mégis emberek milliárdjainak a halálát okozná.

Nem véletlen, hogy egyre több kutató és szakember próbálja elérni azt, hogy legalább valamilyen szinten szabályozva legyenek a mesterséges intelligencia kutatások, mielőtt a laborokban megszületik valami, amit már nem leszünk képesek visszafogni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia mesterséges intelligencia robotok robot


Megtekintések száma: 57683

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet