Radioaktív sugárzás elleni öveket fejlesztenek izraeli mérnökök

2016. augusztus 21., vasárnap
Forradalmasíthatják a radioaktív sugárzás elleni védelmet? Már 2014-óta egy komolyabb radioaktív sugárzás elleni övön dolgoznak izraeli tudósok. Egy derékra szerelhető öv védheti meg a jövőben az embereket atomkatasztrófákkor a gyilkos sugárzásoktól. Sokan örülnek a felfedezésnek, míg mások aggódnak: mi van, ha rossz kezekbe kerülve terroristák hajtanak segítségükkel atomkatasztrófákat okozó merényleteket?

Forradalom várható az elkövetkező években a nukleáris védőöltözetek terén. Egy olyan eszközt fejlesztenek ugyanis már közel 4 éve izraeli technikusok és mérnökök, mely megvédi az emberi testet a radioaktív sugárzástól.

A technológia még nem kiforrott, de az ígéretek szerint a végleges változat 100%-os védelmet fog nyújtani bármilyen sugárzással szemben.

A StemRad 360 Gamma belt néven futó eszköz egyfajta öv lesz, melyet az emberek a derekukra erősíthetnek, és így a mozgásukat sem akadályozza a szerkezet.

radioaktiv-sugarzas-elleni-ov

A cég elmondása szerint ez az öltözék életmentő lehet majd azok számára, akik a jövő atomkatasztrófái során az elsőként fognak a helyszínen tevékenykedni különféle kármentő műveletek keretében.

Ráadásul ez rengeteg civil életet is megmenthet, hiszen ha bekövetkezik egy Csernobilhoz hasonló váratlan robbanás egy reaktorban, akkor a túl későn elmenekülő emberek nem lesznek halálra ítélve évekkel később.

Aggódó hangok, mi van ha rossz kezekbe kerül

Sokan örülnek, és támogatják a fejlesztést, azonban akadnak kritikusabb hangok is. Egyesek ugyanis úgy vélik, hogy az izraeli cég nem véletlen fejleszti ezt az eszközt.

Egyrészt arra alapoznak, hogy a jövőben majd több atomkatasztrófa is lehet, másrészt mivel ők rendelkeznek a szabadalmi jogokkal, csak tőlük lehet megszerezni a technológiát.

Az már persze más kérdés, hogy Amerika vagy más fejlettebb államok is le tudnának egy hasonlót fejleszteni - talán már rég meg is történt - de az összeesküvés elmélet hívők szerint mindenképp gyanús a dolog.

radiaktivitas-elleni-ov

Azok, akik még ennél is tovább gondolják az összeesküvést, azt mondják, hogy

izraeli csoportokkal állhat titkos kapcsolatban a projekt, és az elkövetkező években majd egy jól szervezett, összehangolt támadássorozatot fognak szervezni több amerikai és európai atomerőmű ellen.

A szerkezet pedig azért kell, hogy ezeket az akciókat végre tudják hajtani, később jó pénzért "eladni" a technológiát.

Ezek persze csak rossz végletben gondolkodót jövőképek, de ha nem figyelnek oda a biztonságra, még akár valósággá is válhatnak.

Egyre növekvő szükséglet

Sajnos kikerülhetetlen az atomenergia, és a nukleáris szennyezés, legalábbis egyelőre. Ugyanis sokak szerint nem jár még elég nagy cipőben a szabad energia, vagy a zöld energia.

ibm-napenergia-viz

Mások szerint viszont ez nem igaz, és az egész állítást csak az a fosszilis és nukleáris energiákra támaszkodó, abból élő nagy cégek hangoztatják.

Bárhogyan is, az elkövetkező évtizedekben még biztosan meghatározó lesz az atomerőművek építése, működtetése, és egy vagy másfél évszázadba bele fog telni, míg teljesen áttérünk, addig pedig jól jöhet egy olyan szerkezet, mellyel távolt tudjuk magunktól tartani gyilkos radioaktív sugárzást vész esetén.

tudomány


Megtekintések száma: 4819

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet