Rájöhettek, hogyan építették valójában a piramisokat, és az azokat alkotó több tonnás kőtömböket!

2018. február 2., péntek




Óriási felfedezés, ez magyarázhatja meg a kérdést, hogyan voltak képesek szállítani a hatalmas több tonnás tömböket. Mert nem is szállították...

Olyan eredményekkel állt elő egy építészekből és tudósokból álló csoport, mely egyszer és mindenkorra pontot tehet az egyiptomi piramisok egyik legnagyobb rejtélyének végére.

Soha a történelem során nem járhattak még ennyire közel az igazsághoz - állítják sokan.

A piramisokat alkotó kőtömbök több tonnásak voltak, és senki sem volt tisztában vele, hogyan is mozgathatták ezeket, és hogyan tudták elszállítani őket akár több száz kilométerrel arrébb, a piramisok megépítésének helyére.

A feltételezések szerint az építkezés nem sokkal Hufu trónra kerülése után (i.e. 2551) kezdődött, és mintegy 20 évig tartott. Ebből következően az építőknek évente kb. 125 000 kifaragott és lecsiszolt mészkőtömböt kellett Gízába szállítani, illetve ott a megfelelő helyre bedolgozni.

Egészen mostanáig...

Ugyanis egy új elmélet, amit le is teszteltek, merőben rendkívüli dolgot fest elénk. A piramis kőtömbjeit ugyanis lehet, hogy nem is odavitték, hanem eleve ott állították elő.

Vagyis a piramisok kőtömbjei valójában egy ősi betonból lettek kiöntve, a helyszínen.

A piramisból és annak környékéről vett anyagminták elemzése után arra a következtetésre jutott, hogy az építmény tömbjeit nem a környező bányákban faragták ki, majd vonszolták helyükre, hanem egyszerűen a helyszínen öntötték formába. Az eljárás hasonlatos lehetett ahhoz, ahogyan ma az úgynevezett portlandbetont keverik 

Az anyagminták mikroszkopikus vizsgálata közben a francia kémikus egy másik meglepő felfedezést is tett: az egyik kőmintában olyan szerves rostanyagra bukkant, ami eredetileg emberi hajszál lehetett.

A kőbányában faragott kőtömbökbe pedig nem keürlhetett volna egyszerűen sehogysem hajszál...

Ez pedig nyilvánvalóvá teszi sokak számár,a hogy a piramisokat alkotó kövek nem kifaragva lettek, hanem kiöntve.

A piramisokból vett anyagmintákból kiindulva sikerült egy olyan, mészkőalapú receptet is kikísérletezni, amelynek alapján megfelelő szilárdságú betontömbök, úgynevezett geopolimerek készíthetők.

vagyis technológiailag is bizonyítható, hogy a piramisok ezzel a módszerrel épülhettek. Ez pedig rengeteg mindent megmagyaráz a keletkezésükkel kapcsolatban - jelentették ki a szakértők.

OSZD MEG másokkal is!

rejtélyek egyiptom piramisok rejtéyl történelemősi technológia


Megtekintések száma: 88278





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet