Rájöttek az emberi szervezet megfiatalításának titkára? Közel a véget nem érő emberi életek kora!

2017. november 9., csütörtök




A kulcs az újraprogramozható őssejtekben van.

Az emberiség már a történelem kezdete óta kacérkodik azzal a gondolattal, hogy örökké éljen. Már az őskorban is kutatták az örök fiatalság titkát, és ekkor született meg később a legenda az örök fiatalság forrásáról is.

A legenda szerint, aki megmártózott ebben a forrásban, vagy ivott belőle, az attól kezdve sohasem öregedett meg.

Persze a legenda mindig csak legenda maradt, legalábbis sohasem bukkantak rá a valóságban erre a forrásra, noha sokan esküdtek rá, hogy létezik.

Az emberiség szép lassan a tudomány hajnalán szövetségesre talált a tudományban. Egyre biztosabbá vált, hogy egy napon majd rálelünk a megoldásra, és képesek leszünk megállítani az emberi szervezet öregedési folyamatát.

A testünk folyamatosan öregszik. Ez részben azért is van, mert egyre kevesebb sejt termelődik az agyban, és egyre kevesebb a vérben is. Vagyis egyre kevesebb vérsejtünk van az idő előrehaladtával.

A kutatók egy ideje sejtették, hogy a vérnek, és a vérképző sejteknek is igen nagymértékben köze lehet az emberi szervezet állapotának javításában.

Éppen ezrét rengeteg őssejtet tanulmányoztak és figyeltek meg, majd kísérleteknek vetették alá őket.

Egy végső kísérlet keretében pedig fogták, és átprogramozták ezeket az őssejteket. Ekkor fedezték fel, hogy ennek hatására elkezdett fiatalodni a vér, és minden más sejt a szervezetben.

Az egész olyan volt, mintha egyszerűen újraindították volna a szervezetet. Soha ezelőtt nem tapasztaltak, vagy figyeltek meg hasonlót. Az őssejtekből bármilyen sejt ki tud alakulni, és ki is alakultak olyan vérképző sejtek is, melyek vadonatújnak számítottak biológiailag.

Hamarosan embereken tesztelhetik.

A kísérletben tehát sikerrel megfiatalították az emberi szervezetet. vagyis csak elméletileg, ugyanis egyelőre csak egereken tesztelték élesben a dolgot, de különféle szimulációs virtuális kísérletek keretében már az emebren is elvégezték ugyanezt, és ott is igen kecsegtetőek az eredmények.

Ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan az embereken is elvégezhető lesz egy tényleges kísérlet, ami mérföldkő lehet a szervezet megfiatalítása érdekében tett tudományterületen.

A megfelelő mennyiségű sejt megfiatalítása ráadásul megerősíti a szervezetet a vérbetegségekkel szemben, és összességében feljavítja a teljes szervezet egészségét.

És még ha a felfedezés végül közvetlen módon sehova se fog elvezetni, akkor is pompás rálátást biztosít majd a vérrendszer működésére

A kísérlet kapcsán bebizonyosodott, hogy az öregedési folyamatok nem mutációk miatt mennek végbe, ha ugyanis így lenne, akkor az őssejtes újraindítás után is meg lehetne vizsgálni ezeket a károsodásokat.

Ez pedig távlatokat nyithat majd a jövőben, és talán néhány évtizeden belül felnőhetnek az első olyan emberi generációk, akik akár örökkön örökké élhetnek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen orvostudomány örök élet


Megtekintések száma: 38903





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet