Rákkeltő élelmiszerekkel mérgezik gyerekeinket, miközben mindenről tudnak?

2016. július 9., szombat
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság vizsgálata szerint vélhetően rákkeltő és mutagén, egészségre káros ásványi olajból előállított aromás szénhidrogéneket talált a Kinder csokoládéban. A cég azonban nem tartja károsnak a  termékeit. Az élelmiszergyártók tudnak róla, hogy egyes termékek erősen mérgezőek lehetnek, mégsem tesznek ellene semmit, hanem megpróbálják eltusolni az ügyeket. Mi az igazság? 

Óriási botrány robban ki a Kinder csokoládé kapcsán, ugyanis Az EU-s élelmiszer bizottság jelentése szerint rákkeltő, és az egészségre nagymértékben káros szénhidrogéneket találtak a terméknek.

A termék előállítója természetesen mindent tagad. A mostani botrány újra rávilágított arra, hogy mennyi méreggel mérgeznek minket és gyermekeinket az élelmiszergyártók.

Nem egy esetben még az is tudott, hogy a gyártók nagyon is tisztában vannak a termékeik káros hatásaival, azonban ez nem érdekli őket, csak a profit!

kinder-csokolade

Ez egy óriási probléma. Ugyanis napi szinten mérgezik a lakosságot, de ami még rosszabb, hogy a gyermekeseinket is mérgezik ezekkel a vegyi anyagokkal.

Mivel ásványi olaj nyomokban majdnem mindenhol jelen van a környezetünkben, több különböző módon is bekerülhet az élelmiszerekbe.

"A legjellemzőbb forrás például a nyomtatófestékben lévő ásványi olaj tartalom, amely a csomagolóanyagok újrahasznosításakor, az újrahasznosított szálak révén kerül be a nyersanyagokba, illetve az élelmiszerekbe."

Ez volt a reakció a magyarországi forgalmazónak a vádakra, melyeket az EU élelmiszer bizottság által tett jelentésre adott válaszul.

kindertojas

A Foodwatch egyébként húsz terméket vizsgált, amelyekből háromban találta veszélyesnek az összetevő mértékét: a Kinder csoki mellett a Lindt Fioretto nugát-bonbonban és egy harmadik német termékben. Közleményük szerint azonban mindhárom termék visszahívását elutasították.

Sok szakember van azon a véleményen, hogy a gyártó cégek szándékosan próbálják eltusolni az ügyet, hogy ne szenvedjenek el profit kiesést.

Mérgező élelmiszerek hada

Ma is rengeteg olyan élelmiszert vásárolunk minden egyes nap, melyek egy része bizonyítottan mérgező. Ott vannak például az ásványvizes palackok körüli botrány is, mely az elmúlt években többször szóba került.

A legtöbb palackos vizet polietilén-tereftalát flakonba töltik, amit a palack aljára nyomott 1-es szám, PET vagy PETE rövidítés jelez. Magyarországon 2003 óta kötelező a kódolás. A kódolás 1-6-ig terjed és a kutatások többsége szerint a 2-es, 4-es és 5-ös kódolású csomagolások viszonylag ártalmatlanok, nem úgy mint az 1- es ásványvizes flakonok.

műanyag palackból a meleg, a napsütés hatására különféle anyagok oldódhatnak ki. Ha felmelegszik, háromszor-négyszer nagyobb mennyiségű vegyi anyag jut a vízbe, mint ha szobahőmérsékleten tartjuk. Ezek a káros anyagok pedig hormonális zavarokat és rákot is okozhatnak.

A hipermarketek raktáraiban akár hetekig, vagy hónapokig állhatnak az ásványvizes palackok a melegben.

asvanyvizes-palackok

De elég csak arra gondolni, hogy a nyári forróságban hányszor visszük az utcán, vagy a kocsiban az ásványvizünket, amit akár egész nap kortyolgatunk.

A glifozát nevű gyomirtó szer ma már bizonyítottan rákkeltő, ezt a tanulmányt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tette közzé korábban.

Ennek ellenére még most is, és régebben is rendszeresen használták a növények védelmére. Azonban rendkívül súlyos károkat okozhat a szervezetben. Egyes helyeken akkor már a glifozát szennyeződés, hogy az riasztó mértékű.

A német lakosság 75%-a fertőződött már meg ezzel a vegyi anyaggal, vagyis ennyi ember szervezetében kimutatható valamilyen módon.

Máltán 90, Németországban 70, Magyarországon 50 százalék arányban.

mergezo-anyagok

És hogy hogy kerül be a szervezetbe? A növényeket (búzát, gabonát, gyümölcsfákat...stb) lepermetezik ezzel az erősen mérgező szerrel, a növénybe beépül, majd az ipari feldolgozás során továbbra is jelen lesz mérhető mértékben a fogyasztási cikkeknek is.

A Coca coláról is régóta köztudott, hogy nem éppen egészséges a szervezetre nézve.

Mi több, akár súlyos károkat is okozhat. Egy korábbi cikkünkben már részletesen körbejártuk a Coca Cola körüli "egészség mítoszt", és számba vettük, milyen méreganyagokat tartalmaz.

cola-cukortartalom

Ha egy doboz kóla cukortartalmának megfelelő mennyiségű cukrot fogyasztanánk el, azonnali hányásba kezdene a szervezetünk.

Azonban ez nem történik meg, mert egy speciális anyag, a foszforsav segítségével érik el, hogy ez ne történjen meg. Ez akadályozza meg, hogy  a cukor azonnal felszívódhasson a szervezetben.

[caption id="attachment_9262" align="aligncenter" width="709"]pepsi-cukortartalma A Pepsit sem kell félteni...[/caption]

Ilyen, és ehhez hasonló apró trükkökkel játsszák ki a szervezetet, mely hosszú távon károkat okoz bennünk. A Coke fogyasztók körében a szívroham és a stroke kockázata 48%-os növekedést mutat összehasonlítva azokkal, akik egyáltalán nem fogyasztanak kólát.

Ráadásul bizonyítottan olyan erős függőséget képes okozni, akár a heroin. Vigyázzunk tehát, hogy mit vásárolunk az élelmiszer boltokban. Nem állítjuk, hogy aki megissza, megeszi ezeket az ételeket, az rákos lesz, vagy meghal, az azonban elvitathatatlan tény, hogy a mérgező ételek fogyasztása növeli az esélyét annak, hogy hosszú és teljes életet éljünk.

egészség feltáró eltitkolt tények


Megtekintések száma: 14382

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet