​Rákot okozhat a magyar gyerekek egyik kedvenc édessége!

2023. július 4., kedd




Erről jobb ha minél többen tudnak, juttassuk el minél több szülőhöz! Újabb népszerű édesség jelent veszélyt a gyerekekre.

A Kinder-csoki botrány után most ismét egy olyan édesség miatt kongatták meg a vészharangokat, ami Magyarországon is igen népszerű a gyerekek körében.

Kijelentették, hogy:

A Skittles emberi fogyasztásra alkalmatlan, daganatos megbetegedést, szervi károsodást, gyulladást, és egyéb egészségügyi hatásokat okozó kémiai vegyületet, titán-dioxidot tartalmaz.

A népszerű savanyú cukorkát gyártó cég ellen polgári per indult, miután elkötelezte magát a titán-dioxid kivonása mellett, azonban a termékéből nem tüntették el ezt a veszélyes anyagot.

Azzal magyarázták, hogy a mesterséges színek nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre.

A Skittles-ben megtalálható titán-dioxidot festékekben, ragasztókban, naptejben, nyomdafestékekben, illetve műanyagokban és tetőfedő anyagokban is használnak.

A helyi sajtó szerint az Egyesült Államokban még mindig mérgezett termékeket értékesítenek, és a gyártó nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy milyen következményekkel járhat a titán-dioxid fogyasztása.

Mivel a Skittles Magyarország legtöbb boltjában is megtalálható, és egy itthon is igen népszerű édességről van szó,

jó, ha minél több emberhez eljut az információ, hogy ez a termék komoly veszélyt jelent az egészségünkre, és ha nem vigyázunk, akár rákot is okozhat.


Megtekintések száma: 36017





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet