Rálelhettünk az örök fiatalság titkára?

2017. május 28., vasárnap
Hamarosan 120 év lesz az átlag emberi életkor.

Nagy valószínűséggel már közülünk is lehetnek olyanok, akik 120-160 évig is élhetnek majd. Persze ha megtudjuk majd fizetni, ugyanis az örök fiatalságot ígérő tudomány végre a küszöbén lehet annak, ami egy új világot hozhat számunkra.

Arról van ugyanis szó, hogy lehetséges, hogy most ténylegesen nagyon közel kerültek ahhoz, hogy az elkövetkező években olyan eljárásokat, módszereket fejlesszenek ki, melyek évtizedekkel növelhetik az átlag emberi életkort.

Ami azt illeti, a 120 éves átlagéletkor hajnalán vagyunk a tudósok szerint.

A különféle peptidek viselkedésének, és tulajdonságainak módosításával óriási eredményeket érhetünk el – állítják a genetikai szakemberek.

A peptidek különféle aminosavakból állnak, melyek egyes molekulák viselkedését és aktivitását is képesek befolyásolni. Olyan okos proteineket alkotnak, amik befolyásolni tudják a testünk működését, és az étkezésre való reakciót is.

Sőt, az utóbbi években bizonyossá vált, hogy egyes oltóanyagok s gyógyszerek hatóanyagaként megjelentetve rendkívül növelték azok hatásfokát.

Vlagyimir Khavonson professzor szerint tudományosan mára már egyértelművé vált, hogy az öregedési folyamatok lassíthatók. Ha pedig lassíthatók, azzal kitolható az átlagéletkor.

Egy átlagos ember tehát nem 60-80 évig élhet, hanem akár 120 évig is. lesznek köztünk olyan matuzsálemek, akik 200 évesek is lehetnek, ha megfelelően élnek, és egészségesek maradnak, és az emberek a legrosszabb esetben is 80-90 évesen fognak meghalni, többnyire azok, akik nem akarnak, vagy nem tudnak egészséges életmódot élni.

Minden peptid más és más gént befolyásol, egy-egy peptidhez 15-20 gén is tartozhat. Ezek módosításával, megfelelő variálásával komoly eredményeket lehet elérni, de legutóbb a fiatal vérplazmák segítségével voltak képesek megfiatalítani kísérleti rágcsálókat.

Az emberi faj ugyanakkor egy olyan lény, melynek 120 évnél továbbra nehezen tolható ki az átlag élettartama.

Ez sem lehetetlen feladat, de a szakértők szerint a biológiát, és az evolúciót nem fogjuk tudni túlságosan meghazudtolni. Egy alapvetően 80-100 évre "tervezett" faj fiziológiáját és spirituális gondolkodását súlyosan károsíthatja, ha több száz évig létezne.

A 200 éven felüli létezés sem lehetetlen, de ezzel még majd meg kell vívnunk pár csatátt az evolúcióval és az anyatermészettel.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány genetika örök élet


Megtekintések száma: 74270

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet