Rátalálhattak a multiverzumok bizonyítékára, méghozzá az emberi testben!

2017. október 15., vasárnap




Óriási felfedezés határán.

Az emberiség már régóta kutatja azt, hogy a mi világunk vajon egyedüli világ-e az univerzumban.

Létezik egy elmélet – korábban egy sejtés – mely szerint a mi világunk csupán egyetlen világ a mindek körülvevő, velünk párhuzamosan fejlődő végtelen világok közül.

A multiverzumok léte tehát mindig is foglalkoztatta az emberiséget.

Mindegyik univerzum más-más realitással rendelkezhet. És ha valóban léteznek, és ezt minden hitelt érdemlően sikerülne bebizonyítani, akkor az teljesen átalakítaná a valóságról alkotott képünket.

Ha ez igaz, az azt jelentheti, hogy a kozmoszunk végtelen számú párhuzamos univerzumot tartalmaz, végtelen számú valósággal. Ezek a végtelen számú univerzumok egymás mellett sorakoznak olyan magasabb dimenziókban, amelyeket nem vagyunk képesek közvetlenül érzékelni.

Most olyan végső bizonyítékot tártak fel, mely egy az egyben bizonyíthatja, hogy nemcsak más univerzumok léteznek, de magasabb dimenziók is vannak a hipertérben a miénknél.

Ráadásul ezt érzékelni is tudjuk, mivel a testünkbe, pontosabban az agyunkba van kódolva.

Így igaz? az emberi agyban találták meg ezt a rendkívül szokatlan magyarázatot, mely előrevetíti más " világok" létezését.

A multiverzum-elméletnek azonban bizarr következményei vannak: például saját magunk azonos, végtelen számú másolatának létezése és a Mátrixban szereplőhöz hasonló, szimulált univerzumok.

Az emberi agyban a kutatók olyan szöveteket találtak, melyek képesek 11 dimenziós struktúrákban működni.

Vagyis olyan hálózatban és formációban működni, ami ezt a 11 dimenziós működést idézheti elő. Ez önmagában óriási jelentőségű, ugyanis az evolúció nem hoz valamit létre spontán, tehát oka van annak, hogy létrejött.

Egy példával élve: ha nem lenne víz a tengerekben, nem jött volna létre a halak uszonya.

Így adódik a kérdés: mit keres egy 11 dimenziós struktúra az agyunkban... Elgondolkodtató, nem igaz? A válasz pedig sokak szerint elvezethet minket a multiverzumok rejtélyének megoldásához is.

"Egy olyan világra bukkantunk, melyet elképzelni sem tudtunk eddig" - állítják a Blue Brain projekt kutatói.

A projekt keretében egyébként az agyat vizsgálták meg, olyan eljárásokkal és technológiákkal, melyek lehetővé tették az eddig fel nem tárt részek, alkotóelemek és kölcsönhatások megfigyelését.

Ennek keretében figyeltek fel arra, hogy az agyban vannak olyan struktúrák, melyek 11 dimenziósak(!).

"Ez a 11 dimenziós struktúra sejtszinten, geometriai alakzatok formájában van jelen az agyunkban" - világítottak rá a kutatók. vagyis az idegsejtek olyan rejtett, eddig nem látott pályákba és alakzatba rendeződnek, melyek képesek 11 dimenzióban működni. ha igaz a sejtés, akkor ez egyben azt is jelentheti, hogy az agyunk is képes 11 dimenzióban gondolkodni.

Vagyis képesek vagyunk megérteni a 3-nál több dimenziót.

A multiverzumok létét még soha nem igazolta ennyire erősen semmi. ott van még a világegyetemben talált leghidegebb pont, a hidegfolt rejtélye is, ami sokak szerint szintén a multiverzum elméletet igazolja.

Egyre inkább afelé haladunk tehát, hogy az emberiség igazolja majd a végső nagy kérdést: egyedüli világban élünk-e, vagy végtelen számú univerzumok másolataiban... 

Ha ugyanis beigazolódik a multiverzumok léte, felmerülnek a nagy kérdések: miért van végtelen számú világ, és ki, vagy mi hozat őket létre...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen univerzum kvantumfizika


Megtekintések száma: 37264





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet