Rátalálhattak valamire a Góbi-sivatagban: hatalmas rejtély tartja lázban a világot

2023. augusztus 17., csütörtök




A képeket először egy konteós tartalmakkal foglalkozó YouTube-csatorna, a thirdphaseofmoon mutatta be – írja az IFLScience.

A csatorna által elsőként ismertetett alakzat egy kifutópályára emlékeztető betonhálózat. A struktúra elhagyatott épületek mellett áll. A videó narrátora szerint a sivatagban eldugott bázison valamiféle titkos űrprogram folyhat.

Nem állítjuk, hogy pontos tudomásunk van arról, hogy mi ez a hely, csak azt gondoljuk, hogy nagyon furcsa, hogy ott van a sivatag közepén ebben az elhagyatott, romosan álló városban

– mondja a videó narrátora.

A valóságban azonban az alakzat egyáltalán nem olyan titokzatos, mint ahogyan a videó alapján elsőre tűnik.

A romoktól mintegy 5 kilométerre egy nagyobb mezőgazdasági település, 60 kilométerre pedig a régió fővárosa, Komul fekszik.

A jelek alapján a romos komplexum valamiféle ipari telep lehetett, melyet egy tűzvész pusztított el.

Azonban nem ez az egyetlen építmény a Góbiban, melyet a csatorna bemutat. 

A thirdphaseofmoon által csak kínai 51-es körzetként emlegetett komplexumot a narrátor Stonehenge-szerű struktúraként jellemzi. 

Az építmény közepén három repülőgép látható, nem messze pedig két elhagyott leszállópálya, egy rádiótorony és két téglalap alakú alakzat helyezkedik el.

Elképzelhető, hogy a komplexum valóban valamiféle katonai bázis, igaz, a telep nem tűnik valami forgalmasnak. 

Abban mindenesetre önmagában semmi meglepő nincs, hogy egy nagyhatalom titkos támaszpontokat üzemeltet eldugott helyeken.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 57469





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet