Rég elveszett kísértethajó képe jelent meg a tengeren

2017. április 18., kedd
Az esetről még videofelvétel is készült.

Egy amerikai férfi valami szokatlan anomáliát filmezett le a Lake Superiornál, mely úgy néz ki, mint egy hajó halvány sziluettje. Egy rég elveszett szellemhajót sikerült lefilmeznie?

Rengeteg legenda kering különböző szellemhajókról a tengeren. Ezeknek a tengerészek által gyakran terjesztett mendemondáknak már régebben is volt alapjuk, sokan nem csak kitalációnak tartották őket, hanem valódi történeteknek.

Ezt támasztja alá, hogy a mai modern hajók kapitányai és személyzete is látott már különféle furcsaságokat a tengeren.

Előfordult, hogy furcsa fényeket láttak a vízfelszínen úszni, amik hirtelen kámforrá váltak, vagy gyermeksírás ütötte fel az éjszaka csendjét, holott nem tartózkodott gyermek a hajón.

Jasson Asselin is úgy gondolja, hogy egy titokzatos, a túlvilághoz köthető jelenséget sikerült lekapnia kamerával.

Az általa Michigan partjáról készített felvételen egy hajó sejtelmes alakja tűnik fel, és olyan mintha átlátszó lenne.

Jason megtudakolta, hogy tartózkodott-e azon a területen hajó az adott időpontban, és a partot felügyelő hatóságok azt mondták neki, hogy semmilyen hajóról nem tudtak abban a térségben, abban az időben.

Így felmerült a lehetősége annak, hogy egy igazi szellemhajót sikerült megörökítenie. A hajót a felvételből sajnos nem lehet azonosítani, túl kevés részlet látszik.

Így sohasem tudjuk meg, hogy mely, korábban elveszett hajóról lehet szó.

Mások, akik szkeptikusabban állnak a dologhoz, úgy vélik, hogy ez nem egy szellemhajó, hanem egy érdekes légköri jelenség: nem más, mint egy délibáb.

Bizonyos légköri körülmények között ugyanis előfordulhat, hogy láthatunk egy horizonton túli hajót is a Föld görbülete ellenére is, ha elég hideg a levegő.

Az egymásra települő hideg és meleg levegőréteg képes meghajlítani a fény útját, optikai csalódást, délibábot okozva.

Annak idején így történhetett, hogy a Titanic túlélői arról számoltak be, hogy a közelben látták az egyik mentőhajót, az RMS Carpathiát, akik nem jöttek segítségükre. Ugyanis ők jóval messzebb voltak, mint az valójában látszott.

Talán ez a szellemhajó is csak egy távolabb elhelyezkedő, horizonton túli hajó képe volt. De mi van, ha mégsem?

paranormál szellemek megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 308903

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet