Régészek ásták ki Hitler sötét titkát...

2022. december 14., szerda




A Führer azt gondolta, hogy soha nem találja majd meg senki.

Hitler nevét talán senkivel sem kell ismertetni. Ő volt annak a náci rezsimnek a vezetője, majd a Náci Birodalom legfőbb vezetője, aki több millió zsidót irtott ki faji alapon, miközben hatalmas lágerekben gázosította el őket, és éheztetett halálra több száz gyereket minden egyes nap.

Az ő személyes parancsára követték el a modern történelem legnagyobb genocídiumát.

A zsidók mellett sok más kisebbséget próbáltak kiirtani. Ahogyan aztán Hitler megálmodott birodalma elkezdett széthullani, úgy próbálták meg a nácik elrejteni borzalmas tetteik minden bizonyítékát.

Az egyik ilyen hely, egy haláltábor Sobiborban, Lengyelországban, amit a közelmúltban tártak fel. Amit ott találtak, az sok embert megrázott, voltak, akik beszélni sem akartak róla azután. ha azt gondoltuk, hogy mindent tudunk a Hitleri brutalitásról, akkor nagyon nagyot tévedtünk.

Az egyik legborzalmasabb tábor Auschwitz volt, és Treblinkát. Ezen kívül volt még egy hasonló brutalitással bíró tábor, Sobibor, ahová a zsidókat és egyéb kisebbségeket szállítottak el meghalni, és előtte még több napon, héten át szenvedni. 

A tábor maga az Operation Reinhard szerves részeként üzemelt. Az adatok szerint körülbelül 2 millió zsidó is életét veszthette ezen a vesztőhelyen, de a nem hivatalos adatok ennél jóval nagyobb számokat is emlegetnek.

Eleve megdöbbentő, és szívszorító belegondolni, hogy ezeket az embereket úgy kezelték, mint egyfajta rakományként a vonaton, így nem adtak nekik enni és inni a hosszú út alatt. A táborban pedig maga a halál várta őket "ölelő karjaival".

De hová is tűntek a táborok bizonyos részei? Azok a részek, melyeket maga Hitler is el akart rejteni a világ elől? Nos, ahogy már írtuk, a háború végéhez közeledve már érezték a németek a vesztüket, ezért mindent felégettek, eltemettek és bebetonoztattak.

Rengeteg sírt betonnal töltöttek meg, hogy amikor majd rájuk találnak se tudják kideríteni, milyen borzalmak lapulnak alatta.

Egy csapat régész lelt rá ezekre a helyekre, és kezdték el feltárni. Sok rozsdás kulcsot találtak meg, melyek olyan zárakhoz tartoztak, ahol több tucat embert tartottak rabságban. 

Ezek között még volt rengeteg személyes tárgy, például fogtömések, gyűrűk, és természetesen emberi maradványok is.

A legtöbb áldozatot tömegsírban temették el, és alig 60 ember élte túl az itt átélt borzalmakat.

Sok koponyán látható volt a lőtt seb, amit a náci tisztek ejtettek meg a kivégzések során.

A gázkamrák falai pedig fájó mementóként emelkednek ki a romok közül, emlékeztetve az emberiséget arra, hogy egykoron mindannyian együtt éltük át a történelem legsötétebb óráit. Emberi lelkek milliói kárhoztak el ezen téglafalak között...

Csak remélni merjük, hogy soha nem ismétli meg a történelem önmagát...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség hitler történelem führer


Megtekintések száma: 148457





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet