Régóta próbálják megfejteni, senkinek sem sikerült a titokzatos ősi jelrendszert

2021. július 10., szombat




Nem tudják, mit jelentenek a kőbe karcolt glifák, különféle szimbólumok.

Egy friss kutatás is napvilágot látott a titokzatos feliratról, ebben azonban szintén nem lettek okosak a kutatók.

Létezik ugyanis egy olyan rejtélyes szikla, melyen különféle ábrák, szimbólumok láthatók. Olyan szimbólumok, melyek között feliratok is vannak, de senki sem tudja értelmezni azokat.

Mintha egy soha nem ismert nyelven szólnának a múltból, vagy egy olyan elveszett civilizációhoz tartoznának, melyet még ne tárt volna fel a tudomány.

2012 óta próbálják a tudósok megfejteni egy furcsa, Spanyolországban talált lelet titkát.

A sziklát magát Montoro városában találták meg, eredetileg még 2002-ben. Azonban hosszú éveken át nem sikerült megfejteni a titkát, és 2012 óta próbálják megfejteni, de mindeddig sikertelenül. Kicsit emlékeztet a Voynich kéziratra is, hiszen annak sem tudják dekódolni a valódi tartalmát, jelentését.

Az absztrakt ábrák mellett spanyol, görög, délarab, ibériai és kánaánita íráselemek is azonosíthatók a kőoszlopon.

Olyan egy kicsit, mint a híres Rosetta kő, amely 3 ősi szöveg fordítását tartalmazza, foglalja magában. Azt ugyan sikerült megfejteni, ezt ellenben nem.

Nem világosak ugyanis, hogy a kőbe vésett glifáknak mi is a pontos jelentésük

Valamiért nincs eddig ismert nyelvi mintába rendezve a kövön található üzenet, így már az is felmerült, hogy talán egy értelmetlen katyvasz az egész. A kutatók azonban a legtöbben úgy hiszik, hogy létezik jelentése, csak még várat magára a megfejtés.

Az is szóba került, hogy talán azért ennyire nehéz megfejteni, mert írástudatlanok próbálták annak idején létrehozni. A másik elmélet szerit több nép összeolvadásával magyarázza a népi íráselemek különbözőségét a kőoszlopon.

Akad azonban olyan hipotézis is, miszerint a kőoszlopon található glifák valamiféle titkos kódnak a részei, mely egy univerzális, egyetemleges igazsághoz jelentetnek egyfajta utat.

A kutatók bár egyelőre nem fejtettek meg semmit a kő titkából, idővel úgy vélik, ez a titok is feltörhető lesz.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történelem megmagyraázhatatlan


Megtekintések száma: 110109





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet