Rejtély: lila gömböt találtak az óceán mélyén?

2017. május 11., csütörtök




Nem Földönkívüli életforma? Vagy egy eddig ismeretlen faj?

Bizarr, fénylő, lila gömböt fedeztek fel tengerbiológusok az óceán fenekén. Egyelőre nem tudni, pontosan mit is találtak a kutatók.

A Nemzeti Óceán és Légkörkutató Hivatal (NOAA) Nautilus-expedíciójának keretében tett felfedezés mind a kutatókat mind az internetezőket izgalomba hozta.

A kaliforniai Csatorna-szigetek közelében talált rejtélyes gömb az eddigi vizsgálatok szerint vélhetően valamilyen vízi puhatestű lehet, amely a csupaszkopoltyús csigák csoportjába tartozik, de ez még nem eldöntött, további vizsgálatokra van szükség.

Az alrendnek jelenleg több mint 3000 különböző formájú és színű faja ismert.

A videóban jól látszik, hogy a gömb nem csupán az expedíció résztvevőinek figyelmét keltette fel, hanem egy rákét is, a „zsákmány" azonban végül a tudósoké lett.

A "gömböt "egy robot tengeralattjáró segítségével gyűjtötték be további vizsgálatok céljából. A kutatók az expedíció Youtube csatornáján hozzátették: elképzelhető, hogy több évig is eltarthat majd, mire megerősítik, hogy valóban új fajt találtak-e, illetve kiderül, hogy pontosan mi is ez.

Addig is maradnak a találgatások, amelyekből nincs hiány. Egyes vicces kedvű hozzászólók már ott tartanak, hogy egy új Pokémonra sikerült szert tenniük a tengerbiológusoknak.

A 2016 kapcsán megtörtént felfedezéssel kapcsolatban többekben felmerült, hogy mivel soha nem láttak még hasonló élőlényt, hogy talán egy földönkívüli létforma lehet.

Azóta sem tudni túl sokat az élőlényről, noha vannak rá elképzelések, hogy mi lehet.

Ezt szokatlan alakjával, megjelenésével, és színével magyarázzák, illetve azzal, hogy a biológusoknak jelenleg nem sikerült egyértelműen besorolniuk.

Mások pedig úgy vélik, hogy egy biológiai kísérlet egy hátramaradt mellékterméke lehet, melyet az óceánok mélyén végeztek, titkos laborokban, de az is lehet, hogy a keletkezési helye ismeretlen, és csak szabadon engedték, miután létrehozták.

Az sem elképzelhetetlen, hogy egy a vízbe becsapódó aszteroidával érkezett, és fejlődött ki valamikor a közelmúltban.

A közelmúlt alatt itt évszázadokat kell érteni, de bizonyos esetekben az is lehetséges, hogy egy a Földre zuhanó meteoritban a vízbecsapódást követően olyan kémiai és biológiai folyamatok induljanak meg, hogy kifejlődjön valami, egyfajta biológiai katalizátorként.

Persze ezek is csak találgatások, egyelőre senki sem tudja, hogy ez a lény pontosan micsoda, és honnan jött...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség állatok


Megtekintések száma: 4973992





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet