Rejtélyes anyagból készült objektum bukkant fel az egyik marsi fotón

2021. február 18., csütörtök




Jelenleg senki sem tudja, mi lehet az a láthatóan különleges anyagból készült darabka, mely az egyik rover felvételein bukkan fel a Mars porában. Egyesek mesterséges eredetű nikkelre tippelnek, mások egy természetes folyamat részeként keletkező kőzetre. Mi az igazság? A NASA egyelőre hallgat.

Titokzatos valamit talált a Mars felszínét pásztázva a Curiosity Mars járó, aminek kilétéről azonnal megindultak a találgatások, és különféle összeesküvés elméletek.

Idegen eredetű tárgy?

A most felfedezett objektummal kapcsolatban azért kaptak szárnyra pletykák, mert a NASA eleinte mély hallgatásával egyszerűen ne kommentálta a képen látottakat.

A legtöbb kutató sem tudta egyértelműen eldönteni, hogy pontosan mit is látni a képen. Csak annyi biztos, hogy egy a Marsi felszíntől jelentősen eltérő, fémes kinézetű valami lehet.

Ennél többet nem lehetett megállapítani egyértelműen a képről.

Sokan azonnal azt gondolták, hogy ez egy idegenekre utaló végső bizonyíték lehet, hogyan nincsenek fémek a Marson, így annak mesterséges eredetűnek kell lennie.

Talán valamiféle ősi roncsdarabból, vagy űrhajóból visszamaradt apró darabka lehet, vagy egy megmunkált fémdarab.

Meteorit elmélet

Később közleményben is reagált a NASA, akik szerint talán meteoritról van szó, de ezt ők sem állították biztosra, csak mint egy lehetséges elméletként beszéltek róla, mely megmagyarázhatja a felvételen szereplő valamit.

A Mars felszínén egyébként is sok meteorit található, mert a bolygó légköre vékony, így a becsapódó űrsziklák nem égnek el teljesen. Valamint az sem elhanyagolható tény, hogy a vörös planéta közel fekszik az aszteroidaövhöz, így sok meteorit csapódik a felszínbe.

Igen ám, de több érdekes tényező is arra mutat, hogy ez a történet valahol nem kerek. Ugyanis egy a légkörben nem elégő meteorit krátert hagy maga után, és a talajba fúródik. Ez a valami pedig ott kuporog a felszínen, mintha csak valaki előásta volna.

Ráadásul tisztán látható, mintha lecsiszolta volna valaki a felszínét. Egy egyértelműen megmunkált tárgyról van szó, ebben igazolja az elméletet az is, hogy az objektumon mély barázdák vannak, ami azt jelenti, olvadt állapotban is volt már, ami talán megmunkálásra utalhat.

A „Tojáskő” névre keresztelt szikladarabról a Curiosity készített közeli képet, amit a NASA kutatói ezt követően részletesen tanulmányozhattak.

Sokan azonban úgy gondolják, hogy ez ténylegesen egy meteorit, mely a légkörbe való belépéskor olvadt meg. Ez talán valóban magyarázhatja az olvadt kinézetet, és még a sima felszínre is adhat némi megoldást, de arra nem, hogy miért nem fúródott a talajba, és miért áll ott a felszínen, mintha valaki csak letette volna oda…

mars marskutatás ősi idegenek marsi élet eltitkolt tények idegenek a marson


Megtekintések száma: 190138





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet