Rejtélyes erő semmisíti meg a galaxisokat: elérhet minket az univerzum halálhozója?

2017. november 14., kedd
Hamarosan sor kerülhet a Tejútrendszerre, és a Földre is?

Senki sem tudja, mi okozza az űrben észlelhető, nagyon távoli csillagpusztulásokat. Rengeteg elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy mik lehetnek az okok, de egyelőre egyikre sem találtak bizonyítékot.

Az ICRAR - International Centre for Radio Astronomy Research - által végzett kutatások egyértelműen mutatják, hogy valami "falja" a galaxisokat a mélyűrben.

Az adatok alapján van ott valami, ami egyfajta globális erőként kihat minden objektumra a térben. Olyan szinten, hogy az több ezer égitestre, csillagra és galaxisra hatással van.

A tanulmányban 11.000 galaxist vizsgáltak meg, és követtek nyomon. Ezek közül egy részük nyomtalanul eltűnt, vagy jelentősen arrébb mozdult.

Ez pedig teljességgel lehetetlen, ha csak nincs valami olyan folyamat a távoli galaxisokon túl, amiről az emberiség tudományának még fogalma sincsen.

Annyit már sikerült megfigyelni, és észlelni, hogy a szóban forgó galaxisokban valami miatt nem tudnak létrejönni új csillagok. Ez pedig egyfajta halálspirálba küldi őket.

Ennek a folyamatnak a végén ugyanis előbb vagy utóbb, de elsötétülnek ezek a galaxisok. Az esetek egy nagyon kis hányadában egyszerre több csillagmező tűnt el az adott galaxis területén, mintha egyszerre pusztultak volna el, vagy semmisültek volna meg.

Sokak szerint köze lehet a jelenséghez a sötét anyagnak, és a sötét energiának is, melyekre még nem találtak közvetlen és mindent eldöntő bizonyítékot, ennek ellenére a szimulációs modellekből, és a matematikai számításokból egyértelműen kikövetkeztethető létezésük.

Talán ezek a sötét anyag felhők azok, melyek valahogyan megakadályozzák az új csillagok születését. Talán olyan folyamatok mennek végbe a távolban, melyek nem csak fizikai ismereteinket haladják meg, de nagy valószínűséggel kvantumfizikai magyarázatot kell majd keresnünk rájuk.

Mások még egy ennél is riasztóbb, bár elrugasztkodottabb teóriát is megemlítettek az eltűnő galaxisok, csillagok kapcsán.

Akár feketelyukak műve is lehetne az egész, azonban ezeknek a gravitációs torzulási hatását már érzékelnünk kellett volna a távolból, éppen ezért felmerült az, hogy a téridő egyszerűen szétnyílt, és a téren kívülre szívódtak a galaxisok.

Mások szerint egy óriási, rejtett és szupermasszív feketelyuk kebelezi befelé folyamatosan a világ csillaganyagát.

Mások szerint az univerzum halálhozója munkálkodik a háttérben. Ez egy legenda, mely szerint létezik egy elemi erő, egy intelligens, felsőbbrendű alaktalan valami, mely mindenfelé halált hoz, amerre jár.

Komplett civilizációk ezreit semmisítette már meg, és valójában a létezése miatt nem bukkantunk még idegenekre, ugyanis módszeresen kiirt minden életet a csillagközi térben.

Erről a valamiről pusztán csak hipotetikus feltételezések léteznek. 

Míg egyesek úgy vélik, hogy ez valamifajta gyilkos erő, mely elszívja mindenhonnan és mindenből az életenergiát, mások szerint egy konkrét entitás. Amerre jár, ott civilizációk pusztulnak ki. Halált hoz az univerzum legvirágzóbb kolóniáira is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek univerzum világegyetem


Megtekintések száma: 156611

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet