​Rejtélyes fémmonolitra bukkantak a utahi sivatag kellős közepén

2020. november 26., csütörtök




Egy helyi biológuscsapat bizarr, fémből készült monolitot talált Utahban, ami lázban tartja jelenleg a tudósokat, mivel eredete továbbra is kérdéses.

A KSLTV televíziós csatornának Bret Hutchings pilóta adott egy interjút, amelyben elmesélte, mit látott, miközben helikopterével éppen a pusztaság felett repkedett az egyik gyönyörű, őszi délutánon:

“Az egyik biológus kollégánk fedezte fel, mi pedig fölé repültünk, hogy jobban megvizsgáljuk. 

Azt mondta izgatottan, ‘Hű, fordulj vissza, fordulj vissza!’, én meg csak úgy reagáltam 

‘Mi van?’, erre ő: ‘Van ott lent valami, muszáj megnéznünk!'”

Egy nagyjából 3,5 méter magas, fényes monolit állt magányosan az egyébként természetes eredetű táj kellős közepén, ahová szinte senki sem jár, így a készítői valószínűleg azt akarták elérni, hogy távol legyen a furcsa tárgy az emberektől.

Azonnal az 1968-ban vetített 2001: 

Űrodusszeia film juthat az eszünkbe, amelyben a földönkívüliek a Naprendszer égitestjein elhelyezett monolitokkal jelezték, hogy egykoron meglátogattak minket.

“Még vicceltünk is egymás között, hogy ha valamelyikünk hirtelen eltűnik és elrabolnak minket az idegenek, akkor a többiek majd elindulnak megkeresni az elveszett társakat.”

Azóta sem sikerült kideríteni, valójában mit kereshet ez a hatalmas fémmonolit kilométerekre a civilizációtól egy elhagyatott területen.

A pilóta feltételezése szerint egy újhullámos new wave művész alkothatta meg, aki óriási sci-fi rajongó lehetett, máskülönben fogalma sincs, mi célt szolgálhat a furcsa, csillogó fémdarab a sivatag ezen szegletében.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 17391





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet