Rejtélyes, földalatti falak maradványaira bukkantak Egyiptomban

2016. december 27., kedd




Aswan területén találtak rá a hatalmas kőfal maradványaira, mely arra utalhat, hogy egyiptomi fáraók sírkamrái lehetnek eltemetve a közelben.

Az elképesztő felfedezést nemrég tették meg Egyiptomban, nagyon közel Aswanhoz. A régészek több, különböző ásatást végeztek a területen, mígnem egy rejtélyes kőzetanyagba botlottak.

Eleinte nem tudták mi az, és nem is tulajdonítottak neki túl nagy jelentőséget, azonban újabb darabkák kerültek elő.

Ekkor kezdtek valamit gyanítani, és még tovább ástak, párhuzamosan a talált maradványokkal. Ekkor kerültek elő egyre nagyobb falszakaszok, és a régészek számára nyilvánvalóvá vált, hogy egy ősi, földbe temetett falra bukkanhattak.

Az Aswan melletti Qubbet el-Hawa temetőben tették a váratlan felfedezést, és sejtéseik szerint a fal nem véletlen volt pont ott, és így eltemetve. Meghatározott célja volt, és feltehetően a fáraókhoz is köze lehet.

Úgy sejtik, hogy a közelben uralkodók, vagy az uralkodókhoz köthető eddig még nem megtalált személyek maradványai lehetnek itt egy ősi sírkamrában, de biztosat egyelőre nem tudni.

Nasr Salama, az aswani és a nubiai antik tárgyakkal foglalkozó igazgatóság vezetője szerint az elkövetkező időszakban hatalmas felfedezést tehetnek a felszín alatt, éppen ezért folytatják a fal mentén való feltárásokat.

Ha valóban léteznek a fal közvetlen közelében titkos sírkamrák, arra biztosan rá fognak találni.

A falak ugyanis nem teljesen szerves részei az eredeti temetőnek, ahol az ásatásokat végezték, és egyfajta elválasztóként funkcionálhatott. Egyrészt egy alsóbb szinten elhelyezkedő komplexum egy fedőrétege lehet, másfelől a rejtett sírokat szegélyezheti.

Nemrég előkerült a temetőből már egy olyan személy, aki viszonylag nagyobb jelentőségű volt Egyiptom történelmében. A csak Sattjeni-ként emlegetett hölgynek komolyabb szerepe volt az Egyiptomi birodalom Krisztus előtti 2030-as időszakban.

A most megtalált személy jelentőségét nem lehet elvitatni, és azt sem, hogy uralkodókkal állt kapcsolatban, ez egyértelmű.

Éppen ezért sokan úgy sejtik, hogy valószínűleg a jövőben, közeljövőben több fontos személy is előkerülhet innen, és olyan jelentős személyeket rejtő sírkamrákra bukkanhatnak, akiket már régóta keresnek.

rejtély rejtélyek történelem egyiptom


Megtekintések száma: 70944





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet