Rejtélyes geofizikai folyamat borzolja a kedélyeket: leállhatnak majd az elektromos hálózatok?

2023. augusztus 18., péntek
Geofizikusok szerint is közel állunk egy nagy erejű folyamat kezdetéhez.

Leállhat majd az egész internet? Minden elektromos eszköz, és a mobilhálózat is? A válasz sajnos igen. És a még aggasztóbb hír az, hogy mindez a geofizikus kutatók szerint is hamarosan bekövetkezhet.

Ugyanis egy pólusváltási folyamat kezdetén vagyunk. Egyre több olyan jelre figyeltek fel az utóbbi néhány évben, és az elmúlt pár hónapban, melyek előrevetítenek egy hosszabb folyamatot, aminek a végén a Föld északi és déli pólusa teljesen megcserélődik.

Vannak azért jó híreink is. Az egyik az, hogy ez a folyamat sok száz év alatt fog végbemenni, és lassú átmenettel. A rossz hír azonban az, hogy gyakorlatilag bármelyik pillanatban megkezdődhet, mert földtörténeti szempontból, és a korábbi pólusváltások periódusait figyelembe véve már esedékes lenne régen.

Legutóbb úgy 780.000 évvel ezelőtt ment végbe, most pedig már több tízezer éve be kellett volna következnie.

Geofizikusok szerint a folyamat már a háttérben egy ideje zajlik és a Föld magjának, és olvadt kőzeteinek az áramlásának tanulmányozásából is az derült ki, hogy a pólusváltási folyamatok szép lassan megkezdődtek.

Ha végbemegy, akkor a Föld mágneses pajzsa nem csak instabillá válik, de csökkenni is fog. Egyesek szerint csupán 10%-kal, mások szerin nem kizárt, hogy 70%-kal is csökken annak ereje.

Az már egészen biztos, hogy az összes elektromos dolog tönkre fog menni a bolygón. Nem lesznek jók a mobilhálózatok, az elektromos vésztartalék hálózatok,és az internet is leáll.

Sokan úgy gondolják egyébként, hogy a műholdak, a gerinchálózatok, és így az internet teljes leállása lesz a legelső jele annak, hogy a pólusok megcserélődésének folyamata szintet lépett.

Mindezek mellett ott van az óriási, és nagyon veszélyes kívülről érkező sugárzás, melynek jó része a nap felől érkezne a bolygónk felé.

Ha bekövetkezne a pólusváltás, az embereknek nappal többé nem lenne szabad kimenniük, vagy ha igen akkor azt speciális, szkafanderekre hasonlító védőruhákban tehetnék csak meg, de sokak szerint még így is veszélyes lenne.

Így összeomlana napok alatt az infrastruktúra, és megállna a társadalom kereke.

A kórházak üzemképtelenné válnának áram és egyéb energia nélkül, és emberek milliói halnának meg világszerte a első pár hétben. Az emberiség lakossága azonnal 2-300 millióval csökkenne.

Arról nem beszélve, hogy a teljes élővilág is pusztulásra lenne ítélve. A legtöbb vándormadár, és egyéb vándor élőlény ugyanis a mágneses pólusok kölcsönhatásai alapján, és a mágneses mezőt alapul véve teszik meg a vándorútjaikat.

Olyan ez számukra, mint egy biológiai GPS, és ha ez megszűnik, nem lesznek képesek tájékozódni, és elpusztulnak.

Ez pedig egy kihalási láncolatot indíthat el, ami a bolygó élővilágát alaposan megtizedelhetné. A kérdés tehát adott: mikor fog bekövetkezni? Lehet, hogy lassan már régen elkezdődött, és csak idő kérdése, míg nem fogjuk érzékelni az aggasztó jeleket?

tudomány rejtély rejtélyek világvége globális kataklizma globális katasztrófa pólusváltás


Megtekintések száma: 190477

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet