Rejtélyes időhurkok jönnek létre egy hegyen! Paranormális jelenség, vagy dimenziók?

2021. június 7., hétfő
Egy különös, megdöbbentő legenda kering a hegyről, ahol állítólag nem telik az idő, míg mások hirtelen megöregszenek.

A Tibetben magasodó, 6714 méteres Kailash-hegyet a hinduizmus, a dzsainizmus, a buddhizmus és a bőn követői is szent hegyként tisztelik - a hinduk szerint itt található Siva isten trónusa -, nem véletlen, hogy mennyországba vezető lépcsőként, a világ tengelyeként, a fizikai és szellemi világ közötti határként, valamint az univerzum spirituális középpontjaként is gyakran emlegetik.

Hívők ezrei zarándokolnak el a hegyhez minden évben, veszélyes és hosszú utat megtéve, hogy végül a hegy körbejárása közben megtisztuljanak, megszabaduljanak bűneiktől és negatív karmájuktól - úgy tartják azonban, megmászni halálos bűn, aki pedig megteszi, nem lesz hosszú életű.

Nem ez azonban az egyetlen legenda, mely a köztudatban él a szent heggyel kapcsolatban.

Nem is hegy, hanem piramis?

A Kailash-hegyet számtalan titok és rejtély övezi, az összes történetben és legendában azonos azonban, hogy a hellyel kapcsolatban olyan spirituális energiát emlegetnek, mely talán sehol a világon nem tapasztalható hasonló mértékben.

A hegy vallási szerepe és az azt körbelengő misztikum okán nem véletlen, hogy az összeesküvés-elméletek híveinek körében is kiemelt figyelem övezi a környéket, vannak például, akik úgy tartják, a hegyet tulajdonképpen nem is a természet alkotta, hanem egy szabályos, emberkéz által létrehozott piramis - látványa miatt sokak szerint ezt nem is nehéz elképzelni -, amelynek megépítésében akár idegen, nem földi eredetű civilizációknak is szerepe lehetett.

Gyorsabban öregszik, aki itt jár

A különös, megmagyarázhatatlan energiák jelenlétének bizonyítékaként emlegetik továbbá azt a jelenséget is, amelyet állítólag már többen is megtapasztaltak itt.

Úgy tartják ugyanis, aki ide zarándokol, gyorsabban öregszik, legalábbis másként telik számára az idő, haja és körme például már fél nap alatt is annyit nő, mint átlagos esetben két hét alatt.

paranormál rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan időutazás


Megtekintések száma: 81108

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet