Rejtélyes mummifikált jakutföldi tetem tartja lázban a tudósokat?

2017. július 8., szombat
Új, eddig nem ismert faj teteme tartja lázban a tudósokat  Jakutföldön. Egy gyémántokkal teli homokkal teli rétegben találtak rá arra tetemre, melyre még senki sem tud választ adni, hogy mi is lehet pontosan.

A drágakőbányászok találtak rá a szokatlan leletre, melyről nem tudták megmondani, hogy mi is lehet.

Azonban a történtekben az volt a felettébb szokatlan, hogy maguk a  tudósok, akiknek átadták a leletet, szintén nem tudták megmondani, hogy mi lehet ez a lény.

titokzatos-tetem

Az állat egy körülbelül 252 millió éves rétegben találták meg, ebből arra következtettek, hogy ilyen korú lehet az élőlény, vagyis semmi estre sem modern kori hamisítvány.

Rengeteg tudós megvizsgálta már a leletet, de senki sem tudja, hogy mi lehet. A lehetséges teóriák között szó volt már új dinoszauruszfajról, vérfarkasról, vés idegen élőlényről is.

A DNS tesztek ugyan még váratnak magukra, és az sem biztos, hogy ki lehet mutatni bármiféle DNS-t ilyen régi leletnél, de ha bizonyosodik, hogy nem földi DNS-sel rendelkezik a lelet, akkor az idegen teória lesz a befutó.

Az sem kizárt, hogy esetleg egy vérfarkashoz hasonlító vérszomjas húsevő és vérszívó emlős lehet, de ez is csak egy találgatás annak fényében, hogy még nem vizsgálták meg alaposabban a leletet.

Az előzetes vizsgálatok után majd okosabbak lesznek a kutatók, és talán fény derül arra, hogy mi lehet, a legtöbben azonban egy új állatfajra tippelnek.

érdekes érdekesség bizarr mummifikalodott tetem


Megtekintések száma: 67887

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet