Rejtélyes objektumok bukkantak fel egy régi Hold felvételen

2016. február 23., kedd




Egy 1966-ból származó analóg szalagon található felvételt rekonstruáltak nemrégiben a NASA-nál, amikoris valaki észrevette, hogy van valami a képen.

A NASA egyik szondája egy 70mm-es filmre rögzítette az általa készített képeket, majd innen sugározta tovább azokat a Földre. A kutatók később hozzájutottak ehhez a nyersanyaghoz, és úgy gondolták, rekonstruálják az eredeti képet.

A felvételek nagy része akkor készült, mikor még megfelelő leszállóhelyeket kerestek a Holdra szálláshoz. Körülbelül 30 kilométeres magasságból rögzítették őket, több különálló képkockaként, melyeket később szakemberek raktak össze.

A felvételen azonban két helyen is különös objektumok bukkannak fel, melyek árnyékot is vetnek a felszínre.

objektumok-a-holdon

Már önmagában az a tény is érdekes, hogy a hivatalosan kiadott verziója a képeknek ugyanazon a felbontáson jóval homályosabb, és sokkal kevesebb részletet mutat a felszínből, mint az eredeti, nyers felvétel. Vajon a NASA miért nyúlt hozzá a fotóhoz? Csak nem el akart tüntetni valamit, ami nem oda való?

holdfelvetel

A felvételekből kivehető, hogy ezek az objektumok egyértelműen mesterségesek. Abból ítélve, hogy árnyékot vetnek, feltehetőleg a felszín felett lebegnek néhány méterrel.

Sokak szerint valószínűleg csészealjak, vagy más, közlekedésre alkalmas járművek lehetnek, de vannak akik úgy vélik, hogy ezek nem mások, mint idegen eredetű megfigyelő szondák, és nem véletlen vannak a Holdra telepítve.

Mások úgy hiszik, hogy ez a kép is az üreges - azaz mesterséges - Hold elméletét erősíti, mely szerint a Hold belsejét idegenek lakják. A fotón látható objektumok talán antennák lehetnek, vagy különös, korong alakú adó-vevők.

 A NASA nem az első alkalommal módosított egy korábban tiszta minőségű felvételt. A Marssal kapcsolatban rendszeresen kapják rajta azon, hogy az eredeti felvételeket elhomályosítja, lerontja a minőségüket. Hogy miért? Valamit el akarnak fedni ez egyértelmű.

Talán marsi és holdi városok nyomait, roncsokat, piramisokat. Vagy talán valami mást...

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés hold


Megtekintések száma: 16132





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet