Rejtélyes, ősi fegyver Mezopotámiából: senki sem tudja, mi lehet! Eltitkolt ősi technológia?

2018. december 13., csütörtök




Egy 4.000 éves lelet okoz zavart a régésztudomány berkeiben.

Létezik egy olyan régészeti lelet, melyre nem lelnek magyarázatot sem a történészek, sem pedig a régészek, noha már egy ideje a kezükben van, és számos vizsgálatot elvégeztek rajta.

A Chicagoban található, mezopotámiai leletekkel foglalkozó tárlat egyik tudósa viccesen megjegyezte, hogy úgy néz ki, mint egy modernkori fidget spinner, ami újabban hatalmas divat a fiatalok körében.

Valójában persze tényleg csak viccnek szánta, abban azonban szinte biztos, hogy valami olyan ősi funkciója lehetett, amire eddig nem is gondoltak.

A legvalószínűbb elmélet, ami újabban felvetődött, az nem más, mint a fegyver teória. Eszerint a tárgy egy ősi fegyver lehetett, vagy annak egy darabkája.

A tárgy végein állatfejeket látni, mintha valamiféle szimbólumok lennének. A tudósok elvégezték a leleten a kormeghatározást, ezek alapján a fegyver valamikor Krisztus előtt 2000-ben készülhetett.

Olyan, mintha egyfajta eldobható fegyver lenne - állítják egyes kutatók.

Az anyaga viszonylag erős, és bár nem volt éles soha, nagy sérüléseket lehetett vele okozni. Azonban nem mindenki ért egyet a fegyver elmélettel, mert vannak olyanok is, akik szerint ez egy ősi csillagászati eszköz lehet.

Ezzel az eszközzel ugyanis akár tájolásokat is végezhettek, az állati szimbólumok a végein pedig egy-egy ősi csillagképet jeleníthetnek meg.

Sokan mégis visszakanyarodnak a fegyver elmélethez részben, mivel a Mezopotámia területén feltárt, egy időből származó ősi szövegek szerint a helyiek és a nép számos olyan forgó tárgyat használt, és védett, melyek egykoron ősi istenek fegyverei voltak.

Ezek az ősi istenek kik lehettek? 

És mi célt szolgáltak ezek a forogni képes objektumok?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi látogatók


Megtekintések száma: 26257





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet