Rejtélyes robbanásokat észlelnek a tengereken világszerte!

2017. szeptember 12., kedd




Montecristo és Pianosa szigetek közelében az utóbbi időben már több rejtélyes robbanást észleltek. Senki sem talált rá magyarázatot erre a jelenségre, ami a jelek szerint világszerte tapasztalható.

A világ minden táján előfordult már, mégsem tudják megfejteni, hogy mi okozhatja. Azokról a titokzatos robbanásokról van szó, melyek a tengereken, óceánokon történnek.

Időnként furcsa fényeket is látni a robbanások helyszínén...

Ezeknek a rejtélyes jelenségeknek sokszor szemtanúi voltak már az elmúlt években, és úgy tűnik, egyre gyakrabban fordulnak elő.

Legutóbb például Montecristo s Pianosa szigetei közelében tapasztaltak hasonlót a halászok, amikor hajóikkal a nyílt vízen tartózkodtak. Ezek a jelenségek mindig nagy hangjelenség kíséretében keletkeznek, de van, hogy csak tompa hangot hallani, melyet felbugyogó, vagy hirtelen kirobbanó vízbuborék követ.

Amikor ennek vége, a tenger azon a ponton újra elcsendesedik, és nyoma sincs a szokatlan robbanásnak.

A geológusok és a tudósok már évek óta figyelik ezt a jelenséget, csak nagyon nehéz felvételt készíteni róla, mivel véletlenszerűen keletkezik.

Több teória is napvilágot látott arról, hogy mi okozhatja.

Az egyik legérdekesebb teória kapcsolatba hozza az 1997-ben érzékelt rejtélyes tengeri hanggal, a Nagy buggyal. Ez a hang napjaink feltételezései szerint egy minden eddiginél nagyobb tengeri élőlénytől származhat, és a mai napig nem ismétlődött meg, de egyértelmű, hogy biológiai eredete lehet.

A tengerek mélyén ismeretlen dolgok, élőlények, vagy akár mesterséges tárgyak rejtőzhetnek. A sajnálatos tény az, hogy a Holdfelszínéről több információja van jelenleg a tudománynak, mint az óceánok legmélyéről.

Vagyis könnyen lehet, hogy ezek a rejtélyes felszínen is látható kitörések, robbanások is ennek az állatnak - vagy ha többen vannak, állatfajnak - a tevékenységének a nyomai.

Mások szerint ezek a rejtélyes robbanások ékes bizonyítékai a földönkívüli tevékenységnek az óceánok felszíne alatt. Mint ismeretes, rengetegen hiszik, hogy az óceánok fenekén hatalmas idegen kolóniák és bázisok működhetnek, elbújtatva az emberiség szeme elől.

A szkeptikusok szerint a jelenség azonban inkább valamiféle geológiai jelenséggel magyarázható.

Ugyanis ezen robbanások helyszínén már több ízben sikerült kielemezni a víz összetételét, és nagy mértékű metánmennyiséget találtak benne. Vagyis a geológiai magyarázat szerint akár metánszivárgás is okozhatja a buborékszerű robbanásokat.

Más kutatók a víz hőmérsékleti eltéréseivel magyarázzák.

Annyi azonban biztos, hogy a jelenség még további magyarázatokra szorul, hogy végleg eldönthető legyen, mi is áll a háttérben.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bizarr


Megtekintések száma: 76325





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet