Rejtélyes szert engedélyeztek: eljöhet Orwell riasztó világképe?

2022. január 11., kedd




Sokak szerint egy igazi összeesküvés elmélet válik valóra.

Nemrég elkezdődött a jövő. Azonban a nagy kérdés, hogy ez a jövő milyen jövő lesz, ugyanis sokan attól tartanak, hogy egy igazi riasztó világkép válhat valóra, melyet annak idején Orwell is leírt.

Arról van ugyanis szó, hogy hosszas huzavona után engedélyezték az első olyan digitálisan is nyomon követhető gyógyszert, mely jeladóként is funkcionál a testben...

A BBC cikke szerint a tabletta, mely a skizofrénia és a mániás depresszió kezelésére szolgál, tartalmaz egy lenyelhető szenzort, amely regisztrálja, hogy a gyógyszert bevette a beteg.

A páciensen lévő tapasz továbbítja az információt az okostelefonjára. Ez az információ eljuttatható a kezelőorvosnak, amennyiben a páciens ebbe beleegyezik.

Valós időben vagy vészhelyzetben nem lehet ellenőrizni, hogy a gyógyszert bevette-e a páciens, mivel a tabletta észlelése késhet vagy ki is maradhat.

A homokszemnyi méretű szenzor a gyomorsavval kapcsolatba lépve aktivizálódik. Harminc percbe, vagy akár két órába is telhet a tabletta bevételének észlelése.

Igen ám, csak ezzel valami olyasmit indíthatnak útjára, mely alapjaiban változtathatja meg a világunkat, és teljesen eltörölheti a magánszférát Sokan aggódnak amiatt ugyanis, hogy olyan nyomkövetők is bekerülhetnek így az emberekbe, melyekkel gyakorlatilag lehallgathatók.

Mindemellett egyes "gyógyszerek" olyan mikrobotokat is tartalmazhatnak majd, melyek gyilkolni is képesek.

A legtöbb összeesküvés elmélet hívő szerint ez egy globális megfigyelésén alapuló totalitárius kormányzat kezdete lehet. Egy olyan világ születhet, ahol mindenkit és minden percben megfigyelhetnek.

Egy sötét, igazi orwelli világkép van kibontakozóban? Vagy az összeesküvés elméletek hívei túl sokat látnak bele a dolgokba?

Ha összekapcsoljuk a dolgokat, és megemlítjük, hogy az EU-ban ezzel egy időben a készpénzt még ebben az évtizedben megpróbálják visszaszorítani és eltörölni, akkor valóban kezd kirajzolódni valami.

George Orwell már nagyon rég megjövendölt egy távoli új világrend szerű komor jövőképet, mely nagyon hasonló a fent leírtakhoz, csak ezek kicsit modernebb eszközökkel lennének kivitelezve.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia érdekes összeesküvés egészség háttérhatalom


Megtekintések száma: 251125





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet