Rendkívül érdekes jelenséget fotóztak le a Kárpátokban!

2018. január 21., vasárnap




Kísértetet láttak, nem ez volt az első ilyen eset.

Kárpátalján valaki - egy turista - alaposna meglepődhetett, amiikor egy nagyon bizarr jelenséget sikerült lencsevégre kapnia a hegyek között, valahol Kőhavasnál.

A terület megmászása közben sejlett fel előtte.

Először nem akarta elhinni azt, amit lát. Aztán jobban megnézte, és látta... összetéveszthetetlen volt.

Egy igazi kísértetet látott ugyanis, korábban pedig érkeztek már beszámolók a Kárpátaljából, hogy mások is láttak hasonló jelenséget.

Először valamikor 1780-ban írták le a szokatlan jelenséget, amire van ésszerű magyarázat. Akkor a Harz-hegység egyik csúcsánál látták az úgynevezett Brocken-hegyi kísértetet.

Az alacsonyan álló nap rávetíti az árnyékot a megfelelő magasságban lebegő felhő, vagy sűrű köd felszínére. 

A legtöbbször hegycsúcsokról és magas hegygerincekről lehet a "kísérteteket" megfigyelni, de kivételes esetben magas épületek tetejéről is látható. Bár ez utóbbi igen ritka.

A természeti jelenség nevében azért szerepel a kísértet elnevezés, mert, ha a felhő vagy köd mozog, akkor maga a jelenség is mozog, és a megnyúlt, hosszú alak kísérteties hatást kelt.

Ha a páracseppek átmérője nem haladja meg a 10-20 mikrométert, akkor megfigyelhetjük a színes glóriát is, amely a fejünk-testünk árnyéka körül alakul ki. A fény megtörik a mikroszkopikus cseppeken, visszatükröződik és interferálódik. - írja az Origo.

Az Ivano-Frankivszk megyéből elinduló turista végül ya közösségi oldalakon tette közzé a felvételt, amit készített.

Egy biztos: ezt a jelenséget nagyon régen valóban kísértetnek nézték a hegymászók, talán nem véletlen a különféle hegyi szellemekről szóló legendák...

OSZD MEG másokkal is!

paranormál tudomány érdekes hihetetlen


Megtekintések száma: 30477





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet